Vrouwen zoeken sportievelingen, mannen lezen niet

profielDe Britse datingwebsite eHarmony heeft in samenwerking met Oxford een onderzoek gedaan naar de manieren waarop mannen en vrouwen daten. Om tot een betrouwbare uitslag te kunnen komen zijn maar liefst 12.000 profielen onder de loep gelegd en er is naar gekeken wat precies doorslaggevend is en wat juist niet. Uit het onderzoek is gebleken dat mannen nauwelijks interesse hebben in de profielteksten van vrouwen en dat de vrouwen op hun beurt vooral op zoek zijn naar een sportieve en dus goed uitziende man.

Profielteksten

Mannen besteden weinig aandacht aan de teksten op de profielen, zij kijken eerder naar de foto’s en besluiten aan de hand daarvan of zij interesse hebben of niet. Bij vrouwen ligt dit compleet anders. Ruim 75% van de vrouwen bepaalt juist aan de hand van de profielteksten of de persoon aan de andere kant van het scherm interessant genoeg is om een date mee te hebben. De foto’s op het profiel wegen wel mee, maar in veel mindere mate dan de teksten op het profiel zelf.

Aan de hand van de teksten was nog een conclusie te trekken. Mannen zijn over het algemeen op zoek naar een lieve vrouw, waarbij woorden als attent en zorgzaam een zekere aantrekkingskracht hebben op de mannen die duidelijk op zoek zijn naar een vrouw die aandacht wil geven. Vrouwen zijn niet zo op zoek naar het lieve, zij zoeken een man die sportief is en die regelmatig beweegt. Ook passioneel en optimistisch zijn woorden waar vrouwen eerder op zullen reageren wanneer zij deze terug zien komen op een profieltekst, net als ambitieus en grappig. Hoewel dit misschien niet heel erg vernieuwend is en zeker niet baanbrekend, is het onderzoek toch een bevestiging van het vermoeden dat veel mensen al een langere tijd hadden. De mannen moeten aan het schrijven, de vrouwen moeten foto’s maken.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen