Hoe kun je veilig daten?

loveGrote kans dat je nooit met een engerd komt te zitten als het online daten dan eindelijk over gaat op dating in ‘real life dating’. Maar het zal je maar net gebeuren dat je met een creap aan het chatten bent of er zelfs mee op date gaat.  Hou je daarom aan deze top 8 veiligheidstips en waarborg je veiligheid.

Tip 1
Blijf via het chatprogramma van de datingsite praten totdat je pas echt denkt dat degene te vertrouwen. Geef dus niet direct andere contactgegevens, ook al is dat wel makkelijker contact te houden. Laat je ook niet door een smoes overtuigen om toch al snel je contactgegevens te sturen.

Tip 2
Vertrouw op je instinkt, al merk je dat iets niet goed voelt dan moet je daar dus naar luisteren.

Tip 3 
Spreek niet te snel met een persoon af die je nog maar net kent. Als je iemand langer leert kennen, kom je er vaak pas achter hoe iemand is. Na een gesprekje valt dit nog niet te zeggen.

Tip 4
Spreek altijd af in publiekelijke ruimtes en ga het liefst met eigen vervoer. Het is namelijk niet verstandig om bij iemand in de auto te stappen bij een persoon die je pas net kent.

Tip 5
Als je het alsnog eng vindt om in een openbare ruimte af te spreken met een onbekende, kies er dan voor om tijdens de eerste date iets te doen met een groep mensen in plaats van met twee.

Tip 6
Zorg er altijd voor dat iemand weet dat je een date hebt met een onbekend persoon. Laat weten waar je naar toe gaat en met wie je bent. Vertel zoveel mogelijk details.

Tip 7
Stel je vind je date helemaal niets of je vertrouwd hem of haar niet?  Ga dan gewoon eerder weg en laat je beleefdheid even aan de kant zitten.

Tip 8
Let op je drankje en drink ook niet te veel. Op die manier ben je helderder en kun je beter op je eigen veiligheid letten.

Bron: Agoracosmopolitan.com

Tijdens online daten heb je veiligheid zelf in de hand. Wie een beetje verstandig is weet zelf ook wel wat wel en niet te vertrouwen is, maar soms heb je net die ene tip nodig om jezelf er aan toe te geven iemand wel of niet te vertrouwen. Al merk je bij het lezen van alle punten dat jouw date juist het tegenovergestelde van plan is, dan weet je in ieder geval dat je beter veilig achter je computer kan blijven zitten en niet af te spreken. 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen