Elise Moreno op zoek naar 100 dates deze zomer

100datesElise Moreno haalde het wereldnieuws toen bekend werd dat deze 25-jarige jongedame uit San Francisco probeert om maar liefst 100 dates te krijgen in de zomer. Momenteel is ze al over een derde deel heen, dus het is zeer waarschijnlijk dat zij de doelstelling ook zal halen. Zij spreekt mannen aan via een datingsite (in Amerika) waarbij alle mannen van tevoren weten dat het gaat om het halen van een doelstelling. Een aantal van de dates waren zeer noemenswaardig, andere eindigen in teneur waarbij een dronken man misschien nog wel het dieptepunt van de reis zal kunnen blijken.

100 dates in een zomer

Elise heeft besloten dat 100 dates de doelstelling wordt, maar aanvankelijk was ze zeker niet van plan om ook daadwerkelijk te gaan settelen met iemand. Onderhand lijkt dat moeilijker te worden. Het gaat Elise vooral om het ontmoeten van anderen, zichzelf en ze wil tegelijkertijd de stad een beetje leren kennen. Op haar blog houdt ze alle dates bij, waarbij de mannen onherkenbaar op de foto komen te staan en vervolgens ook een bijnaam krijgen, zodat zij op geen enkel moment herkend kunnen worden.

Modetrend of opvallend?

Het lijkt een beetje een modetrend te worden, zeker wanneer er gekeken wordt naar de literatuur om dit onderwerp heen en de status die het daten op deze manier heeft weten te krijgen. Toch is het moeilijk af te keuren aan de hand van het aantal lezers op haar blog. Ze lijkt oprecht, ze meldt alles van tevoren en is vervolgens netjes en open over haar ervaringen. Zou dit een nieuwe trend in Nederland en België kunnen worden, het leren kennen van een groot aantal mensen en de stad waarin we wonen, of zijn we hier wellicht toch net iets te nuchter voor?

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen