Traditionele regels voor een date van vandaag!

Iedereen heeft altijd wel iets te zeggen wanneer je regelsop een date gaat, en van je ouders of je grootouders zal je andere dingen te horen krijgen dan van je vrienden. Toch zijn er een heel aantal “regels” die we kennen of waar we in ieder geval wel eens van gehoord hebben. Regels die je vandaag de dag prima kunt gebruiken, weliswaar met wat aanpassingen, maar ouderwets is nieuwerwets!

Wacht drie dagen

Wanneer je iemand leuk vindt, wacht je drie dagen tot je wat van je laat horen. Op die manier ben je niet te aanwezig of te gretig.
Prima regel, maar wel met een aanpassing, je wilt natuurlijk niet overkomen alsof je iemand wilt verstikken, maar je wilt iemand ook niet drie dagen op antwoord laten wachten. Laat je interesse blijken, maar houdt er tevens wat mysterie bij. Daarbij is whatsapp een prima manier om wat informatie te verzamelen zodat je op je date wat te vertellen hebt aan elkaar. Neem in geen geval de regel letterlijk.

Play Hard to get

Iedereen houdt van een uitdaging, nou in de regel wel. Maar je kunt dit ook overdrijven. Het is helemaal niet erg dat iemand een beetje moeite voor je moet doen. Maar je moet er wel voor zorgen dat het leuk blijft.

Last minute dating is onacceptabel

Je wilt niet te beschikbaar overkomen, wel dat is het idee. Je moet echter ook niet al je spontaniteit verliezen. Als je al plannen hebt, dan moet je deze natuurlijk niet allemaal laten vallen voor je date. Maar als je geen plannen hebt? Waarom zou je niet last minute iets leuks gaan doen.

Altijd samen zijn

Hoe meer tijd je samen besteed hoe beter je elkaar leert kennen. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar het is niet zo dat je alles om je heen moet laten vallen om met je date samen te zijn: Elkaar leren kennen is goed, maar het moet wel leuk blijven. Daten is iets dat leuk is, niet iets dat verplicht is, en ervoor zorgt dat al je vrienden wegrennen.

 

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen