Kleur rood zorgt voor ‘romantisch gevoel’

romantisch gevoelDe kleur rood doet je tijdens een date veel goed. Rood maakt namelijk jonger, maar nu blijkt ook dat rood goed werkt tijdens online daten. Voor wie zijn of haar profiel dus aanpast, kan dus het best kiezen voor een rood gekleurd shirt. Deze kleur zorgt namelijk voor positieve reacties.

Romantisch gevoel
Onderzoek van marketing professor Adam Alter toont aan dat rood dragen door mannen als zeer aantrekkelijk wordt bevonden. Op die manier heb je dus meer kans om uit gevraagd te worden. Mannen zijn daarnaast ook bereid meer geld uit te geven. De marketing professor deed het onderzoek voor zijn boek Drunk Tank Pink. Volgens de professor geeft de kleur rood ‘een romantisch gevoel’.

Bavianen
Ook maakte hij een vergelijking met bavianen: ‘Wanneer zij seksueel ontvankelijk worden, krijgen ze een rode kleur. Een vrouw heeft ook de neiging om rood te worden als de ovulatie nadert. In iets mindere mate kleurt ze rood wanneer ze midden in haar menstruatiecyclus zit.’

Jonger en aantrekkelijker
Ook uit een andere studie van de universiteit van Zuid-Bretagne blijkt dat vrouwen die op een profielfoto rode kleding droegen, populairder onder de mannen waren. De profielfoto’s werden vergeleken met die van vrouwen die zich hulde in blauw, groen, wit, zwart en geel. Dus rood maakt je jonger en aantrekkelijker voor het andere geslacht.

Bron: Vrouwonline.nl 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen