Minder rooskleurige kantjes van online dating

getrouwdHoewel datingsites voor veel mensen een enorme boost kunnen zijn voor hun zelfvertrouwen kan het ook helemaal mis gaan door het gebruik van datingsites. In Frankrijk is een stel voor de rechtbank verschenen waarna het oordeel was dat zij in haar eentje verantwoordelijk was voor de scheiding. De vrouw van het echtpaar was depressief naar eigen zeggen en voelde zich beter wanneer ze intieme foto´s deelde op de betreffende datingsite. In de Franse wetgeving is dit disrespectvol en kreeg de man van het stel niet van de vrouw waar ze voor getrouwd waren. Hierdoor is de vrouw dus in haar eentje verantwoordelijk bevonden voor de scheiding.

Daten voor mensen met een relatie

Hoewel er specifieke datingsites zijn voor mensen die graag naast hun relatie een scharrel willen hebben, is dit bovengenoemde geval in Frankrijk wel een extreem te noemen. Al zal deze scheiding sowieso niet vriendelijk zijn geweest, wanneer stellen gewoon kunnen praten is er geen rechtszaak nodig. De man en vrouw in het bovengenoemde stuk hebben tot extremen laten komen, want om zoiets wereldwijd te laten verspreiden gaat wel erg ver.

Discretie is dan van levensbelang wanneer je naast je relatie op datingsites rondhangt. De meeste datingsites zijn ook voor mensen die geen relatie hebben en op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Wanneer je getrouwd bent is het dan ook niet heel respectvol wanneer je je op gewone datingsites inschrijft, niet voor je echtgenote maar ook niet voor je aanstaande date. Wanneer je naast je relatie een date zoekt doe je er verstandig aan dit op een van de sites te doen waar mensen weten dat ze iemand zullen treffen met een relatie. Dan hoef je later geen dingen uit te leggen, of stiekem je trouwring in je zak te steken.

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen