Wat is er gebeurd met daten?

datenWanneer je een trip terug de tijd in neemt zal je zien dat bij een date in 1954 de jongen het meisje op haalde en dat ze samen ergens een glaasje fris gingen drinken. In 1984 haalde de jongen het meisje op en gingen ze samen naar een concert. In 2014 echter word er een bericht gestuurd via de telefoon van de jongen via whatsapp bijvoorbeeld naar de telefoon van het meisje en begint de dubbelzinnigheid.

Zijn we te mobiel geworden?

Het is een understatement dat we te mobiel geworden zijn, veel van de alleenstaande vrouwen zegt zelfs dat ze niet weten of ze ooit op een echte date zijn geweest, en een iets kleiner percentage kan zelfs zeggen dat ze nog nooit op een echte date zijn geweest  Althans niet naar hun weten, de afspraakjes die gemaakt worden via whatsapp en andere media zijn doorzichtig te noemen en er zijn weinig verwachtingen aan gekoppeld. In veel gevallen kunnen mensen ook niet meer zonder hun telefoon, het internet is een vloek en een zegen. Je ontmoet nieuwe mensen en tegelijkertijd duw je ze verder weg door het gedrag te blijven herhalen.

Een echte date is bijzonder geworden, zeker een date die duidelijk is vanaf minuut één. Want met de communicatie via de sociale netwerken en andere netwerken is het erg gemakkelijk om iemand op de kast te jagen of zelfs van je weg te jagen. Wanneer je iemand echt leuk vindt, is het dan ook aan te raden om de whatsapp en andere chat functies even in het midden te laten, en elkaar gewoon eens ouderwets op te bellen om een date te plannen, en om tijdens die date je telefoon in je zak of tas te laten zitten. Wanneer je met deze persoon jaren van je leven gaat delen, zal je toch met elkaar moeten spreken immers.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen