Daten, de ongeschreven regels

datingVriendelijk en vlot, dat zijn woorden die als eerste in mensen opkomen wanneer er gevraagd wordt wat je moet zijn op een date. Humor kan het ijs breken, maar daarnaast zijn er best wel een aantal dingen waarover je op een eerste afspraak niet praat. Hieronder vind je een aantal van die dingen.

Uiterlijk telt wel degelijk mee

De eerste indruk die je van iemand krijgt is het uiterlijk, we kunnen wel blijven roepen dat je daar doorheen kijkt of dat het karakter belangrijker is. De eerste indruk is het uiterlijk van iemand. Mensen met een knap uiterlijk komen vaker weg met nare eigenschappen of andere frustrerende dingen dan iemand die een minder goed uiterlijk heeft. Aantrekkelijke mensen krijgen dus meer kansen.

De waarheid is niet altijd even dichtbij

Heb je zelf nog nooit een leugentje (om bestwil) gebruikt om iemand niet te kwetsen, bijvoorbeeld dat je geen enkel gevoel kreeg bij de date. Dat gebeurt dus veel vaker, er wordt om de pot heen gedraaid en dat is lang niet altijd om het betalen van de rekening van het restaurant. Het gaat vaak om veel serieuzere zaken, waar we nog niet toe zijn om te delen of die we niet willen delen met onze date.

Niet elke date zal goed gaan

Het ontmoeten van nieuwe mensen brengt stress met zich mee, en gaat nooit helemaal perfect vanaf het begin. In bepaalde situaties zal je erachter komen dat je jezelf bloot zult moeten geven, en soms zal je dan te horen krijgen dat het niet wederzijds is. Dit is volkomen normaal, en geen reden om je te laten afschrikken.

Niemand is zichzelf

Niemand is volledig zichzelf tijdens een eerste date, we geven echt niet alle informatie in een keer. Dit kan zijn omdat er een bepaald gevoel van mysterie moet blijven. Maar kan ook zijn dat je bepaalde informatie nog niet wilt delen. Wees wel zo eerlijk mogelijk, maar je hoeft daarbij zeker niet alles te vertellen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen