Sociale gelegenheden winnen het van datingsites

sociaalOndanks datingsites en de diverse dating apps ontmoeten nog steeds heel veel mensen hun ware liefde gewoon in het echte leven. In het café, bij gezamenlijke vrienden of in uitgaansgelegenheden vinden nog steeds veel mensen een partner. Er zijn onderzoeken naar gedaan en deze hebben wat dat aangaat verrassende cijfers. Zeker wanneer je in je omgeving een aantal stelletjes hebt die elkaar via een datingsites ontmoet hebben.

Hoe heb jij je partner ontmoet?

In het onderzoek werden 2373 mensen tussen de 18 en 34 simpel gevraagd aan te geven hoe ze hun huidige partner hadden ontmoet. De volgende antwoorden en cijfers kwamen hierbij naar boven:

  • Via gezamenlijke vrienden – 38,6 %
  • Uit is een sociale omgeving bijvoorbeeld een café – 22,3 %
  • Via mijn werk – 17,9 %
  • Via een online dagingsite of een app – 9,4 %
  • Via de sociale media zoals Facebook en Twitter – 5,8 %
  • Anders – 6 %

Hieruit komt naar voren dat het nog steeds belangrijk is om op een dagelijkse basis contact met elkaar te hebben, al kan dat zoals je hierboven ziet ook via de sociale media of een datingsite! Leuk feitje is wel dat bij 40% van de huidige liefdesparen er eerst vriendschap was voordat er een relatie kwam. Vriendschap voor liefde is dus een veelvoorkomend iets onder een groot gedeelte van de stelletjes. Een ding is zeker, de datingsites zijn er niet voor niets, en met bijna 10% scoren zijn toch leuk in deze leeftijdsgroep. De vraag is of er in andere leeftijdsgroepen die bijvoorbeeld minder uitgaan, ook nog steeds een hoog percentage relaties ontstaat in een sociale omgeving als een café of festival. De hoeveelheid mensen die elkaar via een datingsite ontmoet zou hier veel hoger kunnen liggen – maar dat vereist een ander onderzoek.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen