Online daten is succesvol

dab5d7228c4222edb2ca1af6ca250ded
Bijna iedereen kent wel iemand in de omgeving met een succesverhaal over online daten. Online daten blijkt succesvoller dan ooit te zijn. Het taboe op online daten lijkt hierdoor langzaam weg te gaan. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat de kans groter is dat u online iemand ontmoet dan tijdens het uitgaan. Het is de populairste plek om de ware liefde te ontmoeten blijkt uit het onderzoek. Op de tweede plek staat iemand ontmoeten tijdens het uitgaan en op de derde plek een ontmoeting via vrienden. Online daten blijkt dus eindelijk de nummer één om de ware liefde te ontmoeten.

Ruim acht op de tien singles vindt een datingsite de beste plek om de ware liefde te ontmoeten. Ongeveer 26 procent daarvan verkiest Facebook, Twitter als een betere plek om een liefde te ontmoeten dan datingsites. Naast deze plekken zijn er nog plaatsen als de sportschool of een bruiloft van een vriend. Toch scoren deze plekken een stuk slechter dan online datingsites of andere plekken. Een absoluut minpunt om iemand te ontmoeten is via de eigen familie. Soms probeert familie een date te regelen, maar dit pakt vaak slecht uit. Slechts 10 procent geeft aan dat ze op deze manier een date konden scoren. Eén op de drie Nederlanders geeft toe dat ze wel eens een date hebben gezocht op de werkvloer.

Het onderzoek werd niet alleen uitgevoerd in Nederland, maar in heel Europa onder singles. Het was opmerkelijk dat de verhouding in Zweden iets anders liggen dan in Nederland. Daar vindt bijna de helft de ware liefde op het werk. In Nederland blijkt online daten toch een stuk populairder te zijn dan opzoek te gaan naar een liefde op het werk. Werk en privé houden we toch echt wel van elkaar gescheiden.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen