Daten als je verlegen bent

Daten als je verlegen bentEen probleem waar veel singles tegenaan lopen is daten als je verlegen bent. Internet is een prachtige oplossing als je verlegen bent. Je kunt leuke mensen ontmoeten en een gesprek voeren gaat een stuk eenvoudiger. Maar dan komt er die eerste echte date. Hoe ga je daarmee om als je verlegen bent? Daten als je verlegen bent is lastig en daarom kan je wel wat tips gebruiken. Als je niet verlegen bent dan is het haast niet voor te stellen hoe lastig een eerste date is. Gelukkig kunnen deze tips een paar verlegen mensen er doorheen helpen.

Bereid je eerste date voor
Het klinkt misschien heel raar, maar als je verlegen bent kan het wel eens helpen om je date voor te bereiden. Bedenk van te voren een paar vragen die je wilt stellen en oefen ze eventueel met de spiegel. Door vooraf een paar vragen te stellen kan je een gesprek op gang helpen en vallen er geen akelige spiegels. Oefen zelfs een aantal scenario’s zodat je weet hoe iemand kan reageren op jouw vragen. Door te oefenen klap je niet meer zo snel van angst in zodra je echt verlegen wordt.

Luisteren
Je hoeft echt niet de hele avond het woord te doen. Als je even niets meer weet dan kan je ook vragen of de ander iets te vertellen heeft. Je kunt ook gewoon goed luisteren naar de ander en eventueel hierop inspelen. Daarnaast kan je als je dit durft zelf aangeven dat je heel erg verlegen bent. Je date kan hiermee rekening houden en er niet gek van opkijken dat er af en toe wat stiltes vallen. Voor jezelf geeft dit een stukje spanning weg omdat je date al een klein beetje snapt hoe je in elkaar zit.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen