Online daten is heel normaal

Online daten is iets dat al vrij normaal geworden is in onzeonline maatschappij, maar het feit dat een heel groot deel hiervan online gebeurd is iets wat pas recent in de lift zit. Maar met alle ontwikkelingen op het gebied van de smartphones, tablets en diverse apps is het niet vreemd dat een groot deel van het online daten tegenwoordig gebeurd op een mobiel apparaat. Lexa heeft hier onderzoek naar gedaan en heeft een aantal interessante cijfers naar buiten gebracht.

Conclusie: daten via een smartphone of een tablet is dat wat de toekomst is, maar liefst 21% van de mensen die ondervraagd is heeft zelfs een dating-app gedownload en 25% wil dit nog gaan proberen. Slechts 11% van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een computer of laptop. Hoewel de cijfers al genoeg zeggen, beantwoord het traffic van Lexa.nl deze trend ook want maar liefst 50% van hun traffic verloopt via de mobiele site en hun mobiele app. Veel mensen maken zowel gebruik van de site als de app en 25% geeft aan alleen de app te gebruiken. De app van Lexa is dus bijzonder populair, dit is mede door de geolocatie finder, hiermee kan je een date vinden die op dit moment dicht bij jou in de buurt is. Dit is een extra reden waarom de populariteit van de app zo hoog is.

Geen simpel belletje meer

Mensen geven hun telefoon nummer niet meer zo gemakkelijk af, maar regelen zaken vaker via de mail. Slechts 6% van de mannen en 10% van de vrouwen geeft nog hun telefoonnummer direct af. Daarnaast zijn we minder mondig geworden, we maken graag gebruik van whatsapp of een berichtje om dingen te vertellen, en zeker iemand op date vragen is een van de dingen die mensen graag via een mailtje of berichtje doen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen