Franse website overtreedt mogelijk de wet

ringenDe Franse wet is expliciet over het huwelijk, en het feit dat trouw onlosmakelijk verbonden is met het huwelijk. Daardoor is de Franse datingsite Gleeden.com in de problemen gekomen. Zij richten zich namelijk specifiek op getrouwde mensen. Of de website in overtreding is? Dat zal worden bepaald door de rechter, een ding is zeker; de Associations Familiales Catholiques is het niet met de datingsite eens en zou graag zien dat deze zo snel mogelijk opgeheven wordt.

Provocerende advertentiecampagne

Het AFC heeft na een bijzonder provocerende advertentiereclame die te zien was op het openbaar vervoer in Frankrijk, besloten dat dit de druppel was. De affiches die dus overal te zien waren, geven het idee dat ontrouw iets leuks is en dat het maar zomaar toegestaan is. Vanuit Gleeden wordt gereageerd dat veel websites seksueel contact promoten, het onderscheid tussen deze websites en Gleeden is dat zij openlijk zijn over het gehele concept; “Getrouwde vrouwen de kans te geven seksuele contacten te hebben buiten hun huwelijk”. Toch heeft het AFC een grote kans om deze zaak te winnen, in het burgerlijk wetboek van de Fransen staat namelijk trouw als een specifiek noodzakelijk onderdeel van het huwelijk. Dus als er naar de juridische aspecten gekeken wordt, dan is het een solide zaak. Het enige nadeel is dat er ook gekeken zal moeten worden naar de morele waarden die in deze moderne maatschappij nogal veranderd zijn sinds de wet geschreven is.

Ontrouw bestaat toch wel

Ontrouw is iets wat hoe dan ook gebeurt, het is alleen voor de Fransen nieuw dat er een datingsite is die zich specifiek op deze ´doelgroep´ stort. Het overspel is niet uitgevonden door de datingsite, sterker nog; het zou net zo goed gebeuren zonder deze website. Het wachten is dan ook op de uitspraak van de rechter.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen