Man zegt eerder ‘Ik hou van je’ dan vrouw

tandem

Een onderzoek van een Britse datingsite stelt dat mannen eerder de liefde verklaren dan vrouwen. Ook lijkt het er op dat mannen hoogtepunten in een relatie helemaal niet vergeten, terwijl dit vaak wel gezegd wordt. 

Ik hou van je
Hoewel vrouwen het heerlijk vinden als de woorden ‘ik hou van je’ in een relatie worden gezegd. Blijkt toch uit een nieuw onderzoek van een Britse datingsite, dat mannen sneller de liefde verklaren dan vrouwen. Bij verliefde mannen zeggen gemiddeld na 88 dagen de woorden ‘ik hou van je’, terwijl vrouwen dit pas na 134 dagen over hun lippen kunnen brengen.
Belangrijke data
Van de ondervraagde mannen wist 77% nog precies  wanneer ze voor het eerst de magische woorden zeiden. Slechts 5% was vergeten wanneer ze voor het eerst deze woorden zeiden. Dit gaat tegen alle clichés in waarbij wordt gezegd dat mannen altijd alle belangrijke data en momenten in een relatie vergeten.

Een Britse relatieadviseur zegt over dit onderzoek dan ook dat het idee dat mannen bang zijn om zich te binden, ouderwets is. De gemiddelde man gaat doelbewuster te werk dan de vrouw. De mannen hebben een doel en proberen dit te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld het behalen van een prestatie op het werk zijn, maar ook het veroveren van een vrouw. Daarentegen zijn vrouwen veel minder gefocus
t.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen