Helft werknemers date met collega

HogeropgeleidenLiefde op de werkvloer, kan dat of niet? 44 procent van de Nederlanders vinden dat daten met een collega moet kunnen. Daarentegen zegt 19 procent dat het niet erg is als collega’s met elkaar daten, zolang geen van de twee de leidinggevende is van de ander. Uitzendbureau Unique doet ieder jaar, rondom Valentijn, onderzoek naar affaires tussen collega’s.

Relatie leidinggevende
Natuurlijk kan een relatie met een leidinggevende zo zijn voordelen hebben. Het is dan ook niet gek dat 5 procent van de respondenten wel te willen daten met een leidinggevende, om zo promotie te krijgen. In 2012 was dit percentage 3 procent hoger.  Toch zijn niet alle werknemers het met elkaar eens, ruim dertig procent zegt absoluut niet te willen daten met een collega. In vergelijking met vorig jaar zijn de cijfers van dit onderzoek weinig veranderd, toen stonden werknemers ongeveer hetzelfde tegenover liefde op de werkvloer.

In de praktijk
Uit eerder onderzoek van Nationalevacaturebank.nl blijkt dat in de praktijk de helft van de Nederlanders wel eens een relatie met een collega gehad en ruim zeven procent zelfs met meerdere collega’s. Ook Amerikanen en Grieken houden werk en privé niet altijd gescheiden. In Amerika zegt ongeveer de helft van de medewerkers wel eens een relatie met een collega te hebben gehad en van de Grieken zelfs 66 procent. De Duitsers gedragen zich zakelijker op het werk, slechts 22 procent verleid daar wel eens een collega. Eigenlijk is het logisch dat er veel relaties ontstaan, een werknemer brengt over het algemeen een groot deel van zijn of haar tijd door op kantoor of werk.

Bron: NRC.nl 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen