Laat je niet oplichten door je date

oplichtingIn onze huidige maatschappij is het idee van online daten al helemaal normaal. Waar het ooit nog een taboe was is het tegenwoordig iets wat de normaalste zaak van de wereld is. Maar naast alle mooie dingen zijn er natuurlijk ook minder mooie kanten aan het online daten. Hieronder vindt je 5 tips om niet opgelicht te worden door je date.

  1. Kies een datingsite welke een keurmerk heeft

Door een datingsite te kiezen die aangesloten is bij het keurmerk Veilig Daten, is de kans dat er iets mis gaat met het overmaken van geld of met je persoonlijke gegevens minimaal.

  1. Kijk uit met wat je online deelt

Wie veilig wil zijn, gaat veilig om met privé gegevens. Geef niet iedereen zomaar meteen je adresgegevens.

  1. Geld over maken is een no no

Maak nooit geld over, en nooit is dan ook echt helemaal nooit. Die lieve zielige single die geld nodig heeft? Kan datzelfde geintje al wel uitgehaald hebben bij 10 andere dates en je gewoon aan het afpersen zijn. Je kunt ze te eten geven maar geef ze nooit geld.

  1. Blijf een tijdje op de datingsite

Mensen die je willen oplichten zullen je zo snel mogelijk weg willen halen van de datingsite. Wanneer de site er dan achter komt dat het profiel van de betreffende persoon fake is kunnen ze je niet meer waarschuwen. Dat met alle gevolgen van dien.

  1. Zorg dat iemand weet waar je bent

Als je op een eerste date gaat is het verstandig om iemand te vertellen waar je heen gaat en met wie. Wanneer er dan dingen scheef gaan lopen zijn er altijd mensen die je met een frisse blik op de situatie terug naar de werkelijkheid kunnen praten.

  1. Zoek de profielfoto op

Mensen die een fake profiel hebben gebruiken vaak foto’s van andere mensen die ze gewoon online gevonden hebben. Ga als je het niet vertrouwd dus na of de foto die gebruikt wordt wel past bij de persoon die hij of zij zegt te zijn.

  1. Te mooi om waar te zijn, is te mooi om waar te zijn

Het moet wel heel gek lopen dat je precies dat vindt wat je zoekt, maar meestal heb je er gewoon genoeg aan om je gezonde verstand te gebruiken, vertrouw je het niet? Stop er dan mee. Wanneer je het idee hebt met een nepprofiel te maken te hebben meld dit dan meteen bij de betreffende datingsite zodat zij het na kunnen kijken.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen