Vrouwen meer controle over mannen bij online dating

We can do itTijdens het online daten hebben vrouwen meer controle over mannen dan tijdens een fysieke date. Hier schreef het Amerikaanse Buzzfeed.com onlangs een artikel over. Dit artikel is wellicht interessant voor als u zo u zo uw twijfels heeft over online dating.

Vrouwen stappen op mannen af
Onbesproken gedragsregels tussen mannen en vrouwen gelden niet tijdens het online daten.  Terwijl in kroegen en clubs mannen vooral op de vrouwen af stappen, is het op datingsites juist helemaal niet gek als een vrouw een man aanspreekt. Zo kan de vrouw meer keuzes maken en is zij degene die de controle heeft.

Mannen testen
Seksuologe en schrijfster, Jaclyn Friedman, zegt ook dat een datingsite de plek is waar vrouwen meer controle hebben. Ze verteld dat ze een feminist is en dat ze dit op een datingsite kon vermelden. Wanneer een man het hier dus niet mee eens was, was het duidelijk geen match. Ook hanteerde ze een soort test om mannen te kunnen controleren. Zo vroeg ze de mannen om eerst te gaan mailen voordat ze wilde bepalen of ze wilde afspreken. Degene die direct haar grens probeerde te overschrijden door alsnog direct te willen afspreken, die vielen meteen af. De mannen die haar grens wel waardeerde, gingen door naar ‘de volgende ronde’.

Tempo bepalen
Therapist en auteur van Romancing web, Diane M. Berry, zegt dat online dating voor vrouwen helpt om de tempo van de relatie te bepalen. De datingsite kan er voor zorgen dat het tempo lager ligt dan de man misschien zou willen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk aan te geven eerst telefonisch te willen praten voordat er een date zal plaatsvinden. Nu weet een vrouw veel meer over da man voordat ze een besluit zal nemen om hem wel of niet in het echt te ontmoeten. Ook schijnt het ook dat wanneer een vrouw een man in een bar ontmoet, het lastig is om veel van hem te weten te komen voordat de man een stap verder zal gaan. Je weet dan eigenlijk niks van hem, maar bent al wel in zijn fysieke omgeving.

Specifiek zoeken
Ook Dan Slater, de schrijver van het boek ‘Love in the Time of Algorithms’, zegt dat het voordeel van datingsites voor vrouwen is, dat ze specifiek kunnen zoeken naar alles wat ze belangrijk vinden in een relatie. In zijn boek noemde hij ook een goed voorbeeld: er was een vrouw op zoek naar een alleenstaande vader die ook nog eens atheïst was. Ze vond hem. Bij online dating is het stellen van bijzondere prioriteiten dus gewoon mogelijk.

Ook voor lesbische vrouwen is het specifiek zoeken op datingsites een groot voordeel omdat het offline bij vrouwen een lastige opgave is om te achterhalen wie er nu wel of niet lesbisch is. De datingsites bieden een goede uitkomst voor dit veelvoorkomende probleem.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen van online dating. Zo is een man beter offline te observeren door middel van lichaamstaal en interactie. Ook wordt als nadeel gezien dat mannen hun seksuele fantasieen eerder later doorschemeren op internet en soms enkel op zoek zijn naar seks.

Daarnaast vinden biseksuele vrouwen het lastig om online te daten. Datingsites geven vaak niet de optie om te zoeken naar mannen ‘en’ vrouwen, maar enkel naar mannen ‘of’ vrouwen. Het is daardoor lastig om iemand te zoeken. Ook valt het op dat wanneer mannen wel weten dat een vrouw biseksueel is, er door mannen vaak verwacht wordt dat deze vrouw wel in is voor een trio.

Bron: BuzzFeed

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen