Singles met kinderen net zo geliefd als kinderloze

kinderenTerwijl veel singles met kinderen dachten dat ze als partner minder minder geliefd zijn dan kinderloze singles, blijkt dit niet het geval te zijn. Mannen en vrouwen staan juist graag klaar voor de kinderen van zijn of haar partner, zo blijkt uit onderzoek van Relatieplanet.nl in samenwerking met VROUW magazine onder 2500 singles.

Verstandhouding
De gedachte dat singles met kinderen minder geliefd zijn, wordt door dit onderzoek duidelijk ontkracht. Maar liefst 62% van de singles zegt singles met kinderen juist leuk te vinden.  Wel vindt 93% van de singles dat het dan een noodzaak is dat de partner het wel met de kinderen moet kunnen vinden. Andersom is dit ook zo, degene die date met een single met kinderen,dan vinden die het ook belangrijk om het goed met de kinderen van de (toekomstige) partner te kunnen vinden(96%).  Ze geven aan het belangrijk te vinden verwachtingen van elkaar uit te spreken en elkaar tijd te geven, op die manier kunnen ze nader tot elkaar komen.

Moeder- of vaderrol
Ook staan de mannen en vrouwen graag klaar voor de kinderen van zijn of haar (toekomstig) partner. Toch zegt slechts 29% van de vrouwen en 43% van de mannen bereid te zijn een moeder- of vaderrol voor de kinderen te vervullen als dit gewenst en in een gepaste vorm is. Oudere singles geven de voorkeur aan singles met kinderen die tiener, jong volwassen of volwassen zijn. De jongere singles geven hierbij de voorkeur aan single ouders met jongere kinderen.

De resultaten van dit onderzoek bracht Relatieplanet.nl vorig jaar in dezelfde tijd van het jaar uit. De datingsite gaf alle single moeders die tijdens Moederdag gratis ingeschreven stonden een dag gratis Full Membership. Ook de single vaders konden op Vaderdag gratis daten via Relatieplanet. Een leuk initiatief die ook de alleenstaande ouders weer aan het daten zet. 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen