Mannen met humor zijn aantrekkelijk

Mannen met humor zijn aantrekkelijkAls we vrouwen vragen wat de ideale man is dan krijgen we al snel humor te horen. Vrouwen vinden humor belangrijk binnen een serieuze relatie. Dit blijkt uit diverse enquêtes en dit was voor wetenschappers de reden om nader onderzoek te doen naar humor en de ideale man. Waarom vinden vrouwen nu eigenlijk een man met humor veel leuker dan een man zonder humor? Wetenschappers hebben eindelijk antwoord op die vraag gevonden. Vrouwen vallen op mannen met humor omdat dit genetisch bepaald is.

Ons brein geeft aan alle activiteiten en interacties in ons leven een waardering. Bepaalde activiteiten en interacties geven een beloning in de hersenen. Vrouwen hebben in de revolutie humor een grote waardering in de hersenen gegeven. De beloning van humor is dat een vrouw kan lachen om haar man. Genetisch gezien betekend dit voor een vrouw dat een man met humor een geschrikte vader en partner is.

De studie naar waarom humor nu precies aantrekkelijk is werd uitgevoerd op de Stanford University School of Medicine. Tijdens de studie werden er 22 meisjes en jongens uitgenodigd om een hersenscan te maken. Tijdens het maken van de hersenscan keken de kinderen tussen de 6 en 13 jaar naar grappige filmpjes. Ze zagen mensen die vallen of mislukte trucjes deden. Naast de grappige filmpjes kregen ze neutrale filmpjes te zien van de natuur of fietsende kinderen. Na afloop werd de kinderen gevraagd wat ze van de filmpjes vonden en of ze het leuk vonden om na de filmpjes te kijken. Uit de hersenscan bleek dat bij meisjes een verhoogd gevoel van geluk en vrolijkheid te zien was bij de grappige filmpjes. Jongens hadden dit gevoel niet en dit laat zien dat vrouwen gelukkig worden van humor en dus ook van een man met humor.

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen