Meer daten dankzij een perfect profiel

photographerEen eerste indruk is erg belangrijk, ook online. Veel internetdaters hechten weinig waarde aan hun profiel, terwijl dit juist een van de belangrijkste onderdelen is om een leuke man of vrouw te ontmoeten.  Wie geen goed profiel heeft, maakt veel minder kans om online een date te slagen. Daarom 6 tips om het perfecte dating profiel te maken.

Tip 1 : Leer van jezelf
Bedenk wat je doet als je een profiel van een ander bezoekt? Waarschijnlijk bekijk je eerst de foto’s, als deze naar wens zijn ga je kijken wat diegene over zichzelf schrijft. Zelf zal je ook pas een bericht schrijven wanneer het profiel van diegene je aanstaat. Anders ben je met een klik weer weg van het profiel. De foto’s en een fatsoenlijke tekst zijn dus erg belangrijk. Vind je het bijvoorbeeld ook belangrijk te weten waar degene ongeveer woont en wat zijn of haar hobby’s zijn? Vergeet dit dan ook niet op je eigen profiel te zetten.

Tip 2: Maak je profiel onderscheidend
Al maak je een bijzonder profiel, dan wek je al eerder nieuwsgierigheid op. Maar hoe wek je die gevoelens bij de bezoeker? Dat wordt omschreven in tip 3 tot en met 6.

Tip 3: Gebruik een goede foto
Kijk al je foto’s eens door en zoek een foto waarop je gezicht goed zichtbaar is. ¬†Heb je geen goede foto’s? Vraag dan een vriend of vriendin de juiste foto van je te maken, dan kun je jezelf van te voren voorbereiden en er op staan zoals jij wilt. En jawel, een lachend gezicht heeft meer effect op bezoekers dan een serieus gezicht. Kies niet voor een foto waarop je ziet dat je deze van jezelf gemaakt hebt of een foto waar je met een groepje personen op staat. Dit zorgt voor verwarring.

Tip 4: Kies een bijzondere gebruikersnaam
Een gebruikersnaam hoort ook bij je eerste indruk op een datingsite. Het is veiliger om niet je eigen naam te gebruiken. Die naam kun je geven op het moment dat je iemand beter leert kennen. De voorkeur gaat uit naar een makkelijke en grappige nickname  die makkelijk te onthouden is. Ook heeft het effect als de naam iets over jou zegt. Zo laat je direct iets van jezelf weten.

Tip 5: Vertel wie je bent
Schrijf je profieltekst, je kunt bijvoorbeeld schrijven over: wie je bent, wat je ambities zijn, waar je van droomt, wat je graag doet en waar je goed in bent. Praat niet over negatieve onderwerpen, zoiets kun je bespreken als je iemand een stuk beter kent. Maak een zelfverzekerde, positieve indruk achter en bedenk dat je dit niet schrijft voor jezelf maar voor een wellicht¬†ge√Įnteresseerde¬†man of vrouw. Als je niet veel positiefs over jezelf weet, kun je ook vrienden of familie vragen wat jouw sterke punten zijn.

Tip 6: Schrijf duidelijk
Gebruik in je profieltekst korte en bondige zinnen. Schrap na het schrijven van de tekst de overbodige zinsdelen en probeer de tekst in te delen in paragrafen. Dit maakt het profiel makkelijk scan Рen leesbaar. Bedenk ook dat details vaak het leukst zijn om te weten, zo krijgt de lezer een betere voorstelling van jouw leven.  Kun je zelf niet goed schrijven? Vraag iemand uit je vriendengroep of familie om de tekst zo nodig aan te passen. Let er wel op dat het jouw tekst blijft en dat je niet anders overkomt dan je daadwerkelijk bent.

Het belangrijkst is dus dat je even de tijd steekt in het maken van je profiel. Op deze manier merk je dat je leukere reacties krijgt dan wanneer je even snel een profiel zonder interessante teksten maakt. En meer reacties? Meer dates.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen