Daarom daten mannen online

paar met een kusDe helft van de mannelijke online daters heeft zich ooit ingeschreven op een datingsite, omdat ze het lastig vinden om een vrouw (of man) te ontmoeten in een café of op een feestje. Ongeveer een kwart van de ondervraagde mannen zegt zich niet vaak genoeg in omgevingen te begeven om leuke dames te ontmoeten in het echt leven, zoals in een café of een restaurant. Een ander kwart zegt zenuwachtig te worden als ze iemand leren kennen en gaan daarom online op jacht.

Interesse benoemen
Het voornaamste voordeel van online dating is volgens de mannen dat het duidelijk is of een vrouw beschikbaar of ge√Įnteresseerd is. Ook vinden ze het leuk om te kunnen kiezen uit heel wat verschillende profielen en vervolgens de tijd hebben om te beslissen met wie ze op date willen. Een ander groot pluspunt dat veel werd benoemd, is dat ze via de persoonlijke profielen al interesses kunnen benoemen.

Daarom daten mannen dus online. De 1000  mannen die tijdens dit onderzoek aan de tand werden gevoeld over online dating waren tussen de 35 en 55 jaar oud. Nieuwsblad.be publiceerde deze gegevens aan de hand van een onderzoek door Harris Interactive, een gespecialiseerd bedrijf in marktonderzoek. 

Kies een datingsite

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen