Huidige economie geen invloed op datinggedrag singles

RoseJaarlijks geven Nederlandse singles 224 euro per persoon uit aan dates. Hiermee geven de singles het meest uit aan restaurants, cafés en entertainment. Lexa.nl onderzocht ruim 10.000 respondenten uit zeven landen.

Eerste levensbehoeften
De huidige economie blijkt bij de helft van de respondenten geen invloed te hebben op het datinggedrag. De singles geven aan niet zuiniger te willen doen tijdens een date. Onafhankelijk psychotherapeut, Chiara Bijl, zegt dat de behoefte aan gezelligheid en intimiteit door de crisis niet afneemt. Het blijkt juist dat als de economische leefomstandigheden slechter zijn, mensen juist geneigd zijn terug te vallen op een van de eerste levensbehoeften: de liefde!


Mannen betalen

De singles die aangeven tijdens het daten wel last te hebben van de huidige economie, delen vaker de rekening, doen goedkopere activiteiten en gaan soms zelfs minder op date. Mannen geven gemiddeld meer uit dan vrouwen, met name in de horeca. Hieruit blijkt dat mannen nog altijd vaker de rekening betalen tijdens een date.

Café, restaurant of thuis
Nederlanders daten vaak in een café of restaurant, maar ook thuis daten is onder de Nederlanders populair. Ongeveer 40 procent van de Nederlandse singles vinden het normaal een cadeau te geven bij de eerste date. Hier geven de Nederlanders gemiddeld 19 euro aan uit. Italianen zijn vrijgeviger, zij besteden gemiddeld 39 euro aan een cadeau.

Bron: Nu.nl

We denken dat wanneer iemand een date heeft, hier veel voor over heeft om goed voor de dag te komen. Op dat moment speelt geld dan ook helemaal geen rol en wordt er dus niet aan de crisis gedacht. U heeft nu dus weer een extra reden om te starten met daten: u helpt namelijk Nederland uit een economisch dieptepunt! Lees hier meer over Lexa.nl.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen