Als je aan vrienden verteld dat je aan een langeafstandsrelatie begint dan krijg je vaak te horen dat dit gedoemd is om te mislukken. Toch blijkt dit in de praktijk niet helemaal waar te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een langeafstandsrelatie veel sterker is dan een relatie tussen geliefden die dichtbij wonen. Door elkaar niet iedere dag te zien wordt de band tussen geliefden juist veel sterker. Dit blijkt uit een onderzoek van het City University van Hong Kong.
Langeafstandsrelaties hebben vaak een betere communicatie met elkaar. Als ze met elkaar contact hebben dan zijn de gesprekken vaak veel dieper dan de standaard gesprekjes tussen geliefden die vlakbij wonen. Het onderzoek werd gehouden tussen stellen die regelmatig contact hadden en stellen die elkaar minder vaak zagen door een lange afstand. Vaak werd er gevraagd hoeveel contact ze dagelijks met elkaar hadden en op welke manier ze contact onderhouden. De manieren van contact konden zijn via social media, e-mail, chat, sms of telefoon. Daarnaast werd er gevraagd hoe intiem ze de contacten met elkaar ervaren.
Vaak wordt er gedacht dat contact met een ander vooral lichamelijk is en dit erg belangrijk is om een relatie goed te houden. Er wordt dus al snel pessimistisch gedaan over een langeafstandsrelatie. Toch zijn de pessimistische gedachten helemaal niet zo nodig. De lange afstandskoppels bleken uit het onderzoek een veel sterkere band met elkaar te hebben. Ze stellen zich meer open in een relatie en doen beter hun best om de relatie goed te houden. Ze zien de afstand als een probleem en hierdoor doen ze meer moeite binnen een relatie om de afstand te compenseren. Deze inspanningen betalen zich duidelijk terug in een betere relatie. Koppels kunnen dus gerust een langeafstandsrelatie aangaan dit hoeft niet perse te mislukken zolang je hier zelf werk van maakt.
Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!
Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.