Is het vreemd om alleen uit eten te gaan?

alleenIn eerste instantie zullen de meeste mensen wanneer je alleen uit eten gaat, denken dat je geen partner hebt of kunt krijgen, terwijl jij het waarschijnlijk geweldig vind om een keer rustig ergens te kunnen eten. Het hele datingproces kan vermoeiend genoemd worden, en soms verdien je het ook om in je eentje gewoon lekker uit eten te gaan.

Ontbijt en lunch

Het ontbijt en de lunch zijn twee maaltijden waarbij de meeste mensen het geen enkel probleem vinden om dit alleen te doen. Gaan dineren is een andere zaak, vaak zal je uitgebreid bekeken worden als je alleen ergens gaat dineren, en wanneer je je hier iets van aantrekt zal je idee krijgen dat mensen je zielig vinden omdat je alleen ergens zit te eten. Toch geven restaurants hier al gehoor aan! Er zijn grote groepstafels waar je bij aan kunt schuiven, of de tafels die als een soort van bar gepresenteerd worden, je zit hierbij met je rug naar de andere eters, zodat je de blikken die mensen mogelijkerwijs op je werpen niet ziet. Ook komen de eerste eenpersoons restaurantjes, met kleine tafeltjes en dito flesjes wijn. Hier kan je onbekommerd genieten van een maaltijd, en zal je eerder vreemd aangekeken worden wanneer je met meerdere personen binnen komt.

Niet uit eten wel alleen op stap?

Wanneer je niet uit eten wilt maar wel even gezellig eropuit wilt zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te voorzien van een gezellige middag! Er zijn steeds meer plekken die ervoor zorgen dat je ook wanneer je alleen bent niet extra opvalt en dat je je op je gemak voelt. Je kunt hier naast je werk mensen ontmoeten en wellicht toch die date krijgen! Een van de plaatsen waar dit steeds vaker goed kan is de bibliotheek, hier komt steeds vaker ook een koffie hoek waar je je krantje kunt lezen onder het genot van een kopje koffie.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen