Datingsites onduidelijk voor senioren

Groningen, 10 maart 2015 – Twee derde van de senioren beoordelen Nederlandse datingsites met een dikke onvoldoende. Onder andere langdurige inschrijfprocedures en ingewikkelde berichtsystemen zorgen ervoor dat ouderen niet overweg kunnen met de huidige datingsites. Dit blijkt uit een uitgebreid enquete door de onafhankelijke vergelijkingswebsite onder meer dan 200 senioren over de 4 grootste datingplatformen (Lexa, 50plusmatch, Relatieplanet & Parship).

 

Onoverzichtelijk en onduidelijk

Senioren beoordelen de datingsites met een onvoldoende omdat ze de websites onoverzichtelijk en onduidelijk vinden. Voordat er profielen in beeld komen moeten er enorm veel stappen worden doorlopen. Het resultaat geeft aan dat ouderen gemiddeld meer dan een kwartier bezig zijn met een inschrijving. Na het inschrijfproces te hebben doorlopen bleek er onder veel senioren verwarring omdat er teveel opties worden getoond.

 

Berichten versturen

Ook het versturen en ontvangen van berichten kreeg bij de gemiddelde beoordeling geen voldoende. 20% van de ondervraagden gaf aan moeite te hebben met het versturen van berichten. Er bleek voornamelijk onduidelijkheid over welke berichten gelezen en verzonden waren.

 

Verwachtingen

Verwachtingspatronen van ouderen op internet zijn anders dan jongeren

Op de vraag “Wat verwacht u het eerst te zien na het inloggen?” gaf 52% aan dat ze graag andere profielen wilden zien. 35% gaf aan naar hun eigen profiel te willen worden doorgestuurd.
Yara van der Velde, een van de onderzoekers lijkt wel een verklaring te hebben: “Senioren hebben behoefte aan simpliciteit en beperkte keuzes bij het gebruik van internet. Ouderen gebruiken internet op een hele andere manier dan jongeren.”

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen