Jezelf via online dating aanbieden

Het is een heel gedoe om in het echte leven een vriend of vriendin voor het leven tegen te komen. Het is al heel moeilijk en als je al iemand tegen het lijf loopt, moet deze persoon ook nog bij je passen. En daar kom je pas later achter. Het is dus sneller en eenvoudiger om daarachter te komen door jezelf via online dating aan te bieden. Het vinden van een partner gaat vandaag de dag steeds meer online. Al je tijd in een donker café doorbrengen, op zoek naar een relatie, dat is lang niet altijd haalbaar, want na een paar drankjes blijkt de persoon totaal niet bij je te passen. Als je online gaat, dan kun je meteen al in het profiel zien wat iemand wel en niet leuk vindt en zo vind je sneller een match.

Bied jezelf online aan

Zonder een goed profiel zal je die partner natuurlijk niet kunnen vinden, dus bied jezelf online ook aan. Het is net als het plaatsen van een advertentie. Zorg dat je profiel geen spelfouten bevat en ook niet vol met clichés staat. Ook moet je foto goed zijn, zodat men je duidelijk kan zien.

Profiel is bepalend voor de match

Er komen een heleboel potentiële partners in beeld. Je duikt in de profielen, zoals de anderen het bij jou ook zullen doen. De kans dat je een succesvolle match vindt is afhankelijk van de profielen, althans voor een groot gedeelte. Jammer genoeg besteed niet iedereen hier nog genoeg aandacht aan en laat men het vaak bij wat steekwoorden en leuke foto’s wezen.

Maak dus een goed en degelijk profiel

Een ervaren datingcoach vindt de profielen vaak heel erg slecht. Het viel hem op dat de meeste mensen vaak verlegen en bescheiden zijn. En voor een goede match moet je juist op willen vallen en boven de rest uit willen steken. Alleen zo zal je profiel vaak gelezen worden. Het advies is dan ook om je profiel professioneel aan te (laten) pakken. Als je een mooie baan wilt dan zorg je ook dat je een goede VC en een eventuele elevatorpitch hebt. Hierin kun je kort en krachtig je verhaal vertellen waardoor men naar je luistert. Een goed profiel is duidelijk en laat je aantrekkelijke kanten zien.

Wat moet er in een goed profiel staan?

In ieder geval is humor wel noodzakelijk. Ook eerlijkheid wordt door veel mensen erg gewaardeerd. Het is lastig om je profiel niet op een bestellijst te laten lijken, omdat het vaak een lijst met eisen is waar iemand in jouw ogen aan moet voldoen. Wees dus vooral niet te algemeen, zo zal je profiel niet opvallen. Als jij bij een toekomstige partner de aandacht wilt trekken moet je echt laten zien wie je bent en waar je naar op zoek bent. Openhartig zijn is natuurlijk erg spannend, omdat de kans op afwijzing aanwezig is. En toch is het de moeitewaard, want via datingsites ontstaan bijna 1 op de 5 nieuwe relaties. Erg positieve cijfers dus!

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen