Zenuwen voor een date zorgen voor meer alcoholgebruik

gratis datingHet is normaal om zenuwachtig te zijn voor een eerste date, je wilt toch een goede indruk achterlaten immers. Ruim 35% van de singles die een date hebben drinken thuis al een drankje om hun zenuwen te kunnen kalmeren. Een gemiddelde van 50% van de singles drinkt tijdens de date twee of drie drankjes waar ongeveer 10% tijdens een eerste date helemaal geen alcohol drinkt. Deze moedige mensen weten wel meteen of het zonder drank ook klikt, waarmee de overlevingskansen van een mogelijke relatie wellicht zelfs wel hoger liggen dan bij de personen die wel drinken.

Toch is één of twee drankjes in de meeste gevallen niet eens ruim voldoende om aangeschoten of dronken te raken. Ondanks dat is bijna 20% van de mannen tegen ruim 15% van de vrouwen wel eens dronken tijdens een eerste date. Wanneer je samen dronken bent kan dat echter nog tot leuke dingen leiden, maar wanneer één van de date partners dronken is en de ander niet? Is de kans vrij klein dat er nog een tweede date of relatie uit voort zal komen.

Vrouw heeft de touwtjes in handen

Mannen vinden het aantrekkelijk wanneer vrouwen rode wijn bestellen, waar veel vrouwen het biertje dat een man besteld ook als aantrekkelijk beschouwen. Weet je dus niet wat je moet doen, houd het bij twee of drie drankjes, bestel als vrouw een wijntje en als man kan je gewoon een biertje bestellen. Als man kan je proberen de vrouw te verleiden om iets meer te drinken dan de twee a drie drankjes, in veel gevallen zal de vrouw namelijk bepalen wat er na de date gebeurt. Of dat nu een vervolgdate is of een lucky night.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen