Kans op een gelukkig huwelijk groter met online dating

Married coupleSteeds vaker vinden mensen hun ware liefde via online dating. Online daten is de nieuwe manier voor veel mensen om een partner te vinden. Maar zorgt online daten er ook voor dat je een gelukkig huwelijk krijgt? Onderzoekers besloten online en offline huwelijken met elkaar te vergelijken. Uit het onderzoek blijkt dat de kans op een gelukkig huwelijk veel groter is met online daten dan met offline dates.

Onderzoekers van de Universiteit van Chicago hebben onderzoek gedaan onder de huwelijken tussen 2005 en 2012. Hieraan deden 19.131 mensen mee die in deze periode in het huwelijksbootje gestapt zijn. De onderzoekers vroegen de mensen wanneer ze getrouwd waren en wanneer ze eventueel gescheiden zijn. Ze vroegen de proefpersonen ook hoe tevreden ze waren over hun huwelijk. Verder werd er gekeken naar demografische verschillen tussen de koppels. Uit het onderzoek bleek als eerste dat de getrouwde stellen tussen de 30 en 49 jaar eerder hun partner via het internet had ontmoet.

Vervolgens werd de belangrijkste hamvraag onderzocht of de online koppels nu echt gelukkiger waren. Als eerste gaven de online koppels aan meer tevreden te zijn over hun huwelijk. Vervolgens bleek de kans dat een huwelijk strandde onder de online koppels iets kleiner te zijn dan bij de offline koppels. De onderzoekers weten alleen niet hoe het kan dat de online huwelijken gelukkiger zijn dan de offline huwelijken. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn dat er online meer keus is uit diverse partners. Ze zijn hierdoor kieskeuriger in het uitkiezen van een partner. Of dit werkelijk klopt dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is dat je de ware kunt vinden met online daten. Maar vooral dat je ware liefde zeker een blijvertje kan zijn zodra jullie gaan trouwen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen