Hoe kun je jouw soulmate vinden op een datingsite?

Vind jouw soulmate op een datingsite

Een zielsverwant in het echte leven vinden kan al lastig zijn en daarom verwacht je dan ook dat een soulmate op een datingsite vinden nog veel gecompliceerder of misschien zelfs wel onmogelijk is. Niets is gelukkig minder waar, want een soulmate kun je overal tegen komen en dus ook op het internet. Maar wat is een soulmate eigenlijk? Gaat het dan altijd om liefde of kun je ook op een andere manier zielsverwanten zijn? De letterlijke betekenis van het Engelse woord soulmate is “zielemaatje”, maar je komt ook wel de term “tweelingziel” tegen.

Je kunt iemand als zielemaatje zien op puur vriendschappelijk vlak, maar het kan ook veel dieper gaan als het ook op seksueel of spiritueel gebied met een ander klikt. Bij de tweelingziel heb je de ultieme vorm te pakken, want dan kun je de zielen van jullie beiden terug tot één ziel herleiden. Je voelt je dan zo één met de ander, dat je vaak vol ongeloof ervaart hoe je met iemand op hetzelfde niveau kunt zitten. Meestal gaat het dan om de essentiële zaken in het leven, dingen die voor jou en de ander net zo belangrijk zijn.

Hoe kom je er achter of iemand je soulmate is?

Als je nieuwe mensen ontmoet kan het vaak vanaf de eerste minuut klikken. Waar je met anderen misschien wel eens moeite had om een onderwerp te verzinnen om een gesprek over te hebben, is dat bij je soulmate helemaal niet het geval. Je hebt elkaar van alles te melden, je denkt aan de ander en je telefoon gaat, je kunt de ander dieper zien dan alleen het uiterlijk en er is een soort herkenning die heel aangenaam en welkom voelt.

De tijd vliegt voorbij als je bij je soulmate bent. Om er achter te komen of je via een datingsite jouw soulmate denkt te hebben ontmoet, kun je een soort soulmate test doen. Een deel kun je al halen uit het profiel en de berichten die iemand je stuurt. Als je woorden herkent die je zelf ook zou gebruiken, of iemand beschrijft een gevoel waarvan je zelf niet goed wist hoe je dit in tekst om moest zetten, maar diegene slaat de spijker op zijn kop, dan zijn dat tekenen dat je je gelijke wel eens kunt hebben gevonden. Soms zie je het al aan iemands ogen en hoe hij of zij naar jou kijkt. Het is alsof je in elkaar ziel kunt kijken en voelt dat het meteen goed zit.

Is het pure vriendschap of toch echte liefde?

Hier kan het spannend worden, want soms voel je zo’n verwantschap met iemand, maar geen seksuele verlangens naar diegene. Het kan als de broer of zus aanvoelen die je nooit hebt gehad. Het lijkt alsof je eerdere levens met elkaar hebt gedeeld en die diepe vriendschap die je voelt wil je nooit kwijt. Daarom kan het zijn dat je gevoelens van verlangen bewust buiten sluit.

Als je je soulmate op een datingsite bent tegengekomen en je wilt niet intiem met diegene zijn, kan het echter nog steeds je zielsverwant zijn. De vraag is dan alleen of die ander hetzelfde voelt. Zodra de een meer voelt dan de ander, kan dit de vriendschap op het spel zetten. Soms leer je iemand kennen en is het nooit je doel geweest om verliefd te worden, maar liefde groeit en dit kan dus ook bij je soulmate gebeuren. Zolang je eerlijk naar elkaar toe blijft, hoeft er geen kink in de kabel te komen.

Online je soulmate vinden op een datingsite

Je weet al dat een soulmate vinden een kwestie van gevoel en herkenning van de ziel is. Dan is de eerste indruk van iemand die je online hebt ontmoet al bepalend. Als er maar één profielfoto van je soulmate op de datingsite te vinden is, vraag dan naar meer foto’s van iemand als je denkt dat dit een zielsverwant kan zijn. Als je geduldig bent, begin dan met schrijven en later bellen of videobellen. Je onderbuikgevoel zegt genoeg, alleen je hoofd wil je ook behoeden voor misstappen. En dus investeer je tijd in het beter leren kennen van nieuwe mensen. Dit is natuurlijk niet anders dan bij andere eerste ontmoetingen. Je loopt niet te hard van stapel, want als je je kwetsbaar opstelt kan er ook misbruik van je gemaakt worden. En daarom is het na schrijven en bellen uiteindelijk toch een keer tijd om elkaar in het echt te gaan zien.

Activiteiten voor eerste ontmoetingen met je soulmate – na de datingsitefase

Eerste dates zijn altijd spannend en het liefst ben je in een bekende omgeving met andere mensen om je heen. Mocht het – na alle eerdere inspanningen – toch tegenvallen als je elkaar tijdens het eerste afspraakje ziet, dan wil je zonder vervelende gebeurtenissen afscheid van elkaar kunnen nemen, of in ieder geval wil je duidelijk maken dat het niet meer dan een vriendschap kan worden. Als het wel positief uit pakt, kun je telkens een stap verder gaan. Je gaat samen wandelen en als je een hond hebt, dan kun je meteen kijken hoe je soulmate met dieren omgaat en of jouw hond het wel eens is met jouw keuze.

Als je kinderen hebt wil je hen introduceren om te zien hoe alle partijen op elkaar reageren. Ook hier hoef je niet meteen thuis af te spreken, maar ga naar een kinderboerderij of speeltuin. Als echt alle puzzelstukjes op zijn plek vallen en je merkt echt dat dit je soulmate op liefdesgebied is, dan heb je nog alle tijd om iemand welkom in je persoonlijke ruimte te heten.

Je kunt hem of haar meenemen naar familiefeestjes, voor de kerst uitnodigen als je ouders er ook zijn en thuis op de bank bij elkaar kruipen om jullie liefde voor horrorfilms te delen. Het maakt dan ook niet uit wat je met je soulmate deelt, als je elkaar gevonden hebt, laat je elkaar daarna nooit meer gaan. Je realiseert je namelijk goed dat je maar een van de velen bent die dit overkomt en waarschijnlijk gebeurt het ook maar een keer in je leven. Het bewustzijn van wat jouw soulmate voor jou in dit leven betekent, maakt de relatie alleen maar unieker.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen