Videobellen en webcam chat op datingsite

Wat is videobellen op dating sites?

 

Als je er nog niet klaar voor bent om iemand die je online via hebt leren kennen in levenden lijve te ontmoeten, kan videobellen op dating sites een handig middel zijn om toch die volgende stap te durven zetten. Dating sites staan er helaas niet altijd om bekend dat mensen hun profiel met eerlijke informatie vullen, waardoor je natuurlijk extra voorzichtig te werk gaat. Je wilt iemands ware gezicht zien en niet alleen maar lieve berichtjes krijgen of mooie praatjes horen. Zeker als je moeite hebt met het toelaten van nieuwe mensen in je leven, wil je niet te hard van stapel lopen. Het kan immers best lastig zijn om na een echte ontmoeting tegen iemand te zeggen dat je geen volgend afspraakje meer wilt. Laat staan dat de ander dat tegen jou zegt en je je afgewezen voelt. Door eerst een digitale date te hebben, kun je best wat ellende voorkomen en je beter voorbereiden op een mogelijke face to face kennismaking naderhand.

 

Webcam chat op een dating site is erg handig

 

Via een webcam is het makkelijk chatten met anderen. Dat geldt niet alleen als je je familie aan de andere kant van de wereld wilt spreken of een online videogesprek met je bank wilt hebben. Het kan je ook prima helpen om een nieuwe liefde of vriendschap te laten groeien. Op dating sites kun je – naast via tekstberichten contact leggen – ook videobellen. Wanneer je niet in de buurt woont is dit een uitstekend middel om met beeld erbij contact te hebben. Na wat e-mails heen en weer vind je het tijd voor een echte kennismaking, maar omdat je niet de middelen hebt om naar de andere kant van Nederland te reizen, ga je over tot videobellen. Je hoort de stem voor het eerst, ziet hoe iemand beweegt en of iemand oogcontact zoekt of juist ontwijkend gedrag vertoont. Het zegt je heel veel over iemand, ook al zit je misschien niet letterlijk tegenover elkaar en kan je diegene niet aanraken, maar toch krijg je een nieuwe indruk van iemand. In het dating profiel en op papier kan het er allemaal perfect uitzien, maar is dat ook wat je te wachten staat? Met videobellen kom je daar veel sneller achter. Overigens mocht een datingsite zelf geen webcam chat hebben, dan kan je uiteraard ook op Skype, Facebook of Whatsapp afspreken.

 

Hoe werkt videobellen?

 

Doordat je via een webcam chat, kun je elkaar goed zien via de cam. Wat je ziet kan je vertrouwen geven of kan juist extra vragen oproepen. Zit iemand in het donker en kun je diegene niet goed zien? Vraag of er meer licht aan kan. Hoor je allemaal herrie op de achtergrond die je niet kunt plaatsen? Je mag altijd om uitleg vragen. Wat je ziet, hoort en voelt kan aanleiding geven om je verder in iemand te verdiepen. Het kan ook betekenen dat je snel uitgekeken bent op iemand, omdat je merkt dat iemand niet helemaal eerlijk is geweest in zijn profiel. Dat hoeft natuurlijk niet per definitie de reden te zijn om het prille contact te verbreken, maar vraag je wel af of dit het enige is waarover iemand niet eerlijk is geweest en waarom dat is gebeurd. Je krijgt met videobellen op dating sites dan ook snel een beeld van iemand – en de ander ook van jou – en dit kan dan weer de aanzet zijn tot een echte date. En het mooie is dat je videobellen niet alleen hoeft te gebruiken als iemand ver weg woont. Ja, het is praktisch, maar ook als iemand wel dichtbij woont kan het alsnog een prettig middel zijn om elkaar eerst digitaal via de webcam te ontmoeten.

 

Voordelen van beeldbellen op dating sites

 

Na die eerste keer chatten via de dating site, kan het makkelijker zijn om “nee” te zeggen als je teleur gesteld bent. Zeker als je het normaal moeilijk vindt om grenzen voor jezelf te stellen, kan dit via een chat via de webcam net een iets lagere drempel zijn. Je vindt het nog steeds niet leuk om te doen, maar de afstand maakt het minder ongemakkelijk voor beiden. Tegelijkertijd kan het – als het videobellen op dating sites wel goed bevalt – een goede reden zijn om te besluiten elkaar na een paar keer bellen wel in het echt te ontmoeten. Het fijne is dan, dat je elkaar toch al iets beter kent. Je hebt de ander al gezien en horen praten, dat maakt een eerste ontmoeting minder gecompliceerd of zwaar. Niet iedereen legt even makkelijk nieuwe contacten en met een paar videochat sessies achter de rug heb je er meer vertrouwen in. Je bent relaxter en raakt makkelijker in gesprek met elkaar over onderwerpen die je in het videogesprek ook al hebt aangesneden. Je hebt alvast kennis gemaakt en kunt nu verder ontdekken of er meer diepte in de relatie zit.

 

Daten na webcam chat – handig in Corona tijd

 

Wordt videobellen via dating sites “het nieuwe daten”?  Nu je te maken hebt met een virus in het land dat veel slachtoffers maakt, kan dit de oplossing zijn waar je op zit te wachten. Je kunt immers ontdekken of je echt met iemand op een lijn zit. Je ziet elkaar via de webcam op verschillende momenten en kunt merken of iemand een ochtend- of avondmens is. Je praat met elkaar over onderwerpen die je belangrijk vindt: of je bijvoorbeeld kinderen wilt, wat je ambities op werkvlak zijn, wat je eerder in relaties is tegen gevallen en wat daardoor nu je verwachtingen zijn. Hierdoor krijg je eerder een connectie met iemand op kennisvlak, voordat het lichamelijk aspect een rol gaat spelen. Zodra er een echte connectie is of er een interessante vriendschap is ontstaan, kun je afspraken maken over hoe je elkaar veilig in het echt kunt zien, zonder tussenkomst van de dating site en videobellen. Als de vonk dan echt overspringt, heb je deze handige tool niet meer nodig.

 

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen