De beste openingszinnen voor online dating

Veel mensen (vooral mannen) hebben vaak een obsessie met openingszinnen. En dat is niet gek, want het is het uitgelezen moment om een goede indruk te maken tijdens een poging de ander te versieren. Maar het is niet makkelijk om origineel, gevoelig en gevat te zijn. Wist je trouwens dat grappige openingszinnen het meest succesvol zijn?
Bij online dating is er meer tijd om je goed voor te bereiden op de perfecte openingszin. Maar daar heb je weer andere valkuilen waar je voor op moet passen. Je hebt namelijk veel meer concurrenten, er is geen lichaamstaal en de ander krijgt vast en zeker meerdere openingszinnen per dag gestuurd.
In dit artikel lees je hoe je een goede openingszin opstelt voor online dating met veel tips Daarnaast hebben onze ervaringsdeskundigen een top 5 gemaakt van de beste openingszinnen voor de chat en voor een datingsite. Aan het einde leggen we vervolgens uit hoe je je het beste kunt voorbereiden en als bonus krijg je nog 10 goede openingszinnen voor hem en voor haar cadeau.

Online anders dan in het echte leven

Een openingszin in de kroeg is heel anders dan online. Want online kun je geen gebruik maken van lichaamstaal. Grappig zijn is online dan ook vele malen moeilijker en riskanter. Zonder jouw gezichtsuitdrukking is het voor de ander lastig in te schatten of je nu serieus bent of niet.
Ook is de andere vaak tegelijkertijd met andere dingen bezig. De aandacht is er meestal niet volledig bij en je zult extra je best moeten doen om indruk te maken. Als je de aandacht eenmaal hebt, is het zaak dat je vlot blijft reageren om de aandacht ook te houden.

Tips

Gelukkig is er een handig hulpmiddel om een goede openingszin te maken. Een online openingszin maak je namelijk volgens het KUPA principe. Een KUPA openingszin is:
● Kort – Twitter heeft niet voor niets een maximum aantal tekens per bericht. Mensen hebben het druk en geen tijd om lange teksten te lezen. Houd je openingszin dus kort en bondig.

● Uniek – Je bent vast niet de enige die een bericht stuurt naar die mooie vrouw of die leuke man. Jouw berichtje moet dus concurreren met al die anderen. Unieke berichten trekken altijd de aandacht.

● Persoonlijk – Als je iets persoonlijks schrijft, voelt de ander dat je moeite hebt gedaan en niet zomaar een standaard bericht kopieert en plakt. Dat waarderen de meeste mensen en ze zullen dan meestal ook wel reageren.

● Amusant – Positiviteit en humor zijn twee aantrekkelijke eigenschappen. Als jouw bericht de ander aan het glimlachen maakt, dan heb je meteen een paar streepjes voor op de rest. Probeer de openingszin dus grappig en luchtig te houden.

Beste openingszinnen chat:

● “Hello stranger” – net even anders
● “Hey we zijn bij elkaar in de buurt, koffie doen?” – lekker direct
● “Jij hebt echt een mooie uitstraling” – simpel en effectief
● “Wil jij de komende vijf minuten mijn vriend(-in) zijn?” – flirten en uitdagen
● “Heb je liever een compliment of zal ik beginnen met mijn naam?” – geef de ander een keuze

Beste openingszinnen datingsite

● “Gefeliciteerd met jouw nieuwe match” – gedurfd en uitdagend
● “Liefde op de eerste swipe” – grappig en ontwapenend
● “Jij bent veel te leuk voor deze dating site” – lief compliment
● “Zullen we de openingszin maar overslaan?” – slim en humor
● “Ik ben saai, ontrouw en voorspelbaar. #idealeschoonzoon” – grappig en onverwachts

Wat zijn de slechte openings-zinnen?

Het is veel makkelijker om een slechte openingszin te bedenken. Daar zijn honderden voorbeelden van. Veel openingszinnen zijn een cliché en afgezaagd. Daar zit niemand op te wachten. Ook seksueel getinte openingszinnen vallen vaak niet goed. Om op die manier meteen met de deur in huis te vallen, wordt door weinig mensen gewaardeerd.
Hier volgt een greep uit de slechtste openingszinnen die je kunt gebruiken:
● “Als jij bij de Mac op het menu zou staan, dan zou je Mc Lekker Ding heten.”
● “Eigenlijk ben ik homo, maar jou zou ik wel doen.”
● “Deed het pijn toen je uit de hemel naar beneden viel?”

Grappige, hebben het meeste succes

Iedereen houdt van humor. Op veel online dating profielen lees je dan ook dat er gezocht wordt naar een partner met humor. Met een grappige openingszin zet je dus de juiste toon voor een spontane en gezellige chat. En als het klikt tijdens de chat, is de kans groot dat er ook een klik zal zijn als jullie daadwerkelijk op date gaan. Dus altijd proberen het ijs te breken met een grappige zin.
Maar pas wel op. Grappig zijn online is niet zo makkelijk als in het echte leven. De ander kan jouw gezicht niet zien. Gebruik dus altijd ook een smiley om de grappige bedoeling van jouw openingszin duidelijk te maken. Sexuele grapjes worden vaak niet gewaardeerd. Die kun je beter bewaren voor later in het gesprek als duidelijk is dat jullie op dezelfde golflengte zitten.

Voorbereiden

Tja, dat is nog lang niet zo makkelijk als dat het lijkt. Weet je nog van hierboven? De openingszin moet in ieder geval kort en krachtig zijn, origineel, persoonlijk en ook nog een beetje grappig. Dat is natuurlijk geen makkelijke opgave. Voordat je gaat chatten is het dan ook aan te raden je een beetje voor te bereiden op verschillende scenario´s.
Bedenk ook alvast wat mogelijke reacties die je kunt geven als de ander positief reageert op jouw openingszin. Want ook assertiviteit is een veel gezochte eigenschap in een partner. Als je te lang wacht tussen de berichten, geeft dat geen goede eerste indruk. De ander haakt vast en zeker af als hij of zij meerdere malen op jouw antwoord moet wachten.

Oneliners voor mannen om vrouwen te versieren:

● “Ik ben mijn nummer kwijt, mag ik die van jou lenen?”
● “Vind jij openingszinnen ook zo afgezaagd?”
● “Waarom ken ik jou nergens van?”
● “Als je denkt dat je mij kunt versieren, dan heb je het goed!”
● “Je ziet er werkelijk prachtig uit, en dat zeg ik niet zomaar.”

Oneliners voor vrouwen om mannen te versieren:

● “Geloof je in liefde in het eerste gezicht? Of zal ik anders nog maar een keertje langslopen?”
● “Hey ik ben jarig, wil je me zoenen?”
● “Mag ik twee wijntjes, een spa rood en jouw nummer?”
● “Hoe wil jij je eieren ´s ochtends?”
● “Ik ben best wel een beetje verlegen, kun jij het ijs breken?”

Let op dat leuke openingszinnen eigenlijk al niet leuk meer zijn als iemand ze al een keer heeft gehoord. De lijstjes op deze pagina moet je dan ook eigenlijk direct weer vergeten, want je bent niet de enige die dit leest. Het belangrijkste we je moet onthouden is je te houden aan het KUPA principe. Probeer het zelf bij één van de datingsites die staan vermeld op onze site.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen