Waarom vinden slimme drukke vrouwen lastig een date?

Hoger opgeleiden in Nederland zijn niet bepaald schaars. Vaak lijkt het hoger opgeleiden voor de wind te gaan, maar dat is lang niet altijd het geval. Met name op het gebied van de liefde lopen zij vaak tegen problemen aan. Dit geldt niet alleen voor hoger opgeleide mannen, maar ook zeker voor hoger opgeleide vrouwen. Als man zijnde is het natuurlijk geen pretje wanneer je een date of relatie hebt met een betweterige vrouw. Veel hoogopgeleide vrouwen hebben dan ook moeite om een relatie te vinden. In ‘real life’ maken zij vaak lastig een praatje en ook via bijvoorbeeld e-matching contact maken is voor hen niet makkelijk. Maar hebben juist slimme en drukke alleenstaande vrouwen moeite met het vinden van een date of partner? In onderstaande tekst lees je tien (mogelijke) oorzaken.

1. Een drukke baan

De voornaamste reden dat veel hoogopgeleide vrouwen nog vrijgezel zijn, is omdat ze het gewoonweg te druk hebben met hun werk. Veel hoogopgeleiden staan met hun werk op en gaan ermee naar bed. Helemaal niet goed natuurlijk, want zo houd je maar weinig tijd over voor andere dingen. Veel hoogopgeleiden hebben dan ook gewoonweg geen tijd om te gaan daten of aandacht aan hun partner te besteden. Zelfs voor online daten hebben zij geen tijd. Misschien dat het met de e-matching korting toch wat aantrekkelijker wordt om op zoek te gaan naar een date of partner.

2. Klein sociaal netwerk

Doordat veel slimme en drukke vrouwen alleen maar bezig zijn met hun werk, hebben zij weinig sociale contacten. Vaak genoeg komt het voor dat zij enkel hun collega’s nog spreken. Er is bijvoorbeeld geen tijd meer om met vrienden op stap te gaan, iets wat de meeste vrouwen in hun studententijd toch regelmatig deden. Dit is één van de voornaamste oorzaken waardoor veel hoogopgeleide vrouwen moeite hebben met het vinden van een date of partner.

3. Een spiegelbeeld als partner

De meeste hoogopgeleide vrouwen willen een relatie met iemand die zo ongeveer hetzelfde in het leven staat als zij zelf. Ten eerste zijn dergelijke mannen natuurlijk lastig te vinden en ten tweede is dit natuurlijk gedoemd om te mislukken. Wanneer jij als vrouw alleen maar bezig bent met je werk, heb je natuurlijk weinig tijd om elkaar te zien. Vroeg of laat zal dit erin resulteren dat de man besluit om te stoppen met daten of zelfs een einde maakt aan jullie relatie.

4. Slimme en drukke vrouwen leggen de lat hoog, té hoog

Veel slimme en drukke vrouwen willen niet alleen iemand die net zo in het leven staat als zij, maar degene moet daarnaast ook minimaal net zo slim zijn. Sommige vrouwen zijn gewoonweg slimmer dan mannen en dat vinden lang niet alle mannen even leuk. Op deze manier wordt het een stuk lastiger om een date of partner te vinden, want de eisen die hoogopgeleide vrouwen stellen zijn op deze manier gewoonweg veel te hoog.

5. Hoogopgeleide vrouwen hebben vaak vooroordelen

Een hoogopgeleide vrouw die op zoek is naar een leuke date, heeft doorgaans al snel vooroordelen over een man. Wanneer hij bijvoorbeeld op een bepaalde school gezeten heeft of een ‘mindere’ opleiding gedaan heeft, is dit volgens veel hoogopgeleide vrouwen iemand die niet geschikt is voor hen. Je zou dit discriminatie van hoger opgeleiden kunnen noemen. Door al deze vooroordelen blijven er echter maar heel weinig mensen over die wél geschikt zijn. Hierdoor wordt de kans op het vinden van een geschikte partner voor hoogopgeleide vrouwen een stuk kleiner en daarom komt het geregeld voor dat zij nog steeds alleen zijn.

busy-woman

6. Liefde is van ondergeschikt belang

Wanneer vrouwen hoogopgeleid zijn, willen zij doorgaans veel bereiken in hun leven. Alles moet wijken zodat zij hun doel kunnen bereiken. Veel hoogopgeleide vrouwen besteden dan ook meer aandacht aan het verwezenlijken van deze doelen dan aan het vinden van een geschikte partner. Je kunt nagenoeg stellen dat ze oogkleppen op hebben en zich enkel en alleen richten op hun doel en niet op hun sociale leven. De liefde is bij veel hoogopgeleide vrouwen van ondergeschikt belang en dat vinden veel mannen niet leuk.

7. Vrouwen die hoogopgeleid zijn, praten alleen over hun werk

In een relatie moet je van alles met elkaar kunnen delen. Het gaat vaak over verschillende onderwerpen en het moet niet constant over hetzelfde gaan. Hoogopgeleide vrouwen zijn vaak enthousiast over hun werk en willen dit graag laten merken. Bij een eerste date praten dergelijke vrouwen dan vaak ook alleen maar over wat zij bereikt hebben in hun leven. Een typische afknapper voor de meeste mannen, want in een relatie moet het natuurlijk niet over één persoon gaan. Toon ook wat interesse in de ander en laat het niet alleen maar over jou, je studie en je werk gaan.

8. Hoogopgeleide vrouwen zijn gewend liefde te krijgen

Hoogopgeleide vrouwen die vroeger goede resultaten haalden op school, zijn eraan gewend om complimenten en liefde te krijgen van hun naasten. Zo zijn ouders vaak maar wat trots wanneer hun dochter goed presteert op school. Veel hoogopgeleide vrouwen denken hierdoor dat het bij daten precies hetzelfde werkt. Wanneer zij veel bereikt of gepresteerd hebben, staan mannen voor hen in de rij. Althans, dat denken ze. In werkelijkheid is dit echter lang niet altijd het geval. Veel mannen willen namelijk wel iemand die tijd voor hen heeft en niet alleen gericht is op het behalen van bepaalde doelen op zakelijk gebied.

9. Voor eens en voor altijd ‘de slimmerik’

Heb jij als vrouw zijnde vroeger goed gepresteerd op school? Dan kreeg jij waarschijnlijk ‘de slimmerik’ als bijnaam. Vroeger vond je dit mogelijk geen probleem, maar het kan ook negatief werken. Jaren later kunnen mensen jou namelijk nog steeds zien als ‘de slimmerik’ en dat kan ervoor zorgen dat jij lastig een date of partner kunt vinden in jouw eigen omgeving. Mensen weten dat jij slim bent en houden daarom misschien wat afstand.

10. Verkeerde gedachtes

Veel vrouwen die een hoge opleiding genoten hebben, vinden zichzelf heel wat. Ze denken vaak dat ze slim zijn en daardoor alles kunnen krijgen wat ze maar willen. Dit is echter een verkeerde gedachte. Mannen knappen er namelijk behoorlijk vaak op af als een vrouw kapsones heeft. Veel vrouwen die slim zijn, weten dit maar al te goed en steken dit doorgaans ook niet onder stoelen of banken. De meeste mannen houden er niet van wanneer een vrouw slimmer is dan zij. Wil jij als hoogopgeleide vrouw succes in de liefde? Loop dan niet constant te pronken met hoe slim je wel niet bent.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen