Hoe begin je als hoogopgeleide single met online dating?

Veel mensen keken je vroeger raar aan wanneer je zei dat jij je partner via het internet ontmoet had. Tegenwoordig is dit echter al lang niet meer het geval. Door de ontwikkeling van het internet en de komst van onder andere de tablet en smartphone is dit een stuk normaler geworden. Steeds meer mensen vinden bijvoorbeeld een partner via een online datingsite. Deze ontwikkeling is ook bijzonder gunstig voor hoger opgeleiden in Nederland. Deze mensen steken vaak veel tijd in hun studie, waardoor zij weinig vrije tijd over hebben. Tijd om te daten hebben hoger opgeleiden in Nederland dan meestal ook niet. Met behulp van een online datingsite voor hoger opgeleiden kunnen zijn toch in contact komen met singles van hun eigen niveau. Heb jij nog niet eerder een online datingsite gebruikt? Wij vertellen je hier hoe je als hoogopgeleide single begint met online dating.

Kies een bekende datingsite voor hoger opgeleiden

Heb jij je nog niet eerder ingeschreven bij een online datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland? Dan doe je er goed aan eerst wat research te doen. Schrijf je nooit direct in bij de eerste de beste datingsite, maar maak een weloverwogen keuze. Zoek eens wat op het internet en kijk op verschillende datingsites wat de mogelijkheden zijn. Bekijk ook vooral de mening van andere mensen over datingsites voor hoger opgeleiden. Wanneer jij goede berichten leest over een datingsite maar hier nog niet eerder van gehoord hebt, moet je jezelf goed afvragen of het verstandig is je hier in te schrijven. Kies dan bij voorkeur ook alleen voor een bekende datingsite die zich specifiek richt op hoger opgeleiden in Nederland. In dit geval weet je namelijk zeker dat je goed zit.

Schrijf je in

Heb je inmiddels een geschikte datingsite gevonden die gericht is op hoger opgeleiden? Dan wordt het de hoogste tijd om een profiel aan te maken. Bij de meeste datingsites is het aanmaken van een profiel een fluitje van een cent. Je vult simpelweg wat contactgegevens in en je profiel wordt aangemaakt. Kijk echter niet raar op als jij je account nog niet direct kunt gebruiken na het voltooien van je inschrijven. Waarom niet? Omdat de meeste datingsites nieuwe profielen eerst aan een uitvoerige check onderwerpen. Op deze manier willen zij voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen zich inschrijven op hun site. Nadat je profiel is goedgekeurd, kun je deze gebruiken.

Vul je profiel zo nauwkeurig mogelijk in

Wil jij de kans op discriminatie door andere hoger opgeleiden voorkomen? Zorg er dan altijd voor dat jij je profiel zo volledig mogelijk invult. Bovendien vergroot dit natuurlijk de kans dat je een leuke single tegen het lijf loopt. Veel mensen die ingeschreven staan op een online datingsite, willen namelijk weten wat voor een vlees ze in de kuip hebben. Indien iemand geheimzinnig doet over zijn of haar gegevens, besluit een hoogopgeleide single dan ook meestal om het contact direct te verbreken. Vul je profiel daarom zo volledig mogelijk in. Jij zou het zelf immers toch ook niet prettig vinden om met iemand in contact te komen waarvan je niet weet wie het nu eigenlijk is?

Search date 1

Filteren van singles

Wanneer jij je profiel inmiddels volledig hebt ingevuld, kun je voorzichtig contact beginnen te maken met andere hoogopgeleide singles. Bij de meeste online datingsites hoef jij niet bang te zijn dat je mensen tegen het lijf loopt die niet bij je passen. De meeste sites maken namelijk gebruik van een persoonlijkheidstest. Op basis van de antwoorden die jij geeft op deze vragen, wordt je voorgesteld aan andere hoogopgeleide singles uit Nederland. De mensen die niet aan jouw voorkeuren voldoen, worden ook niet aan jou voorgesteld. Hierdoor hoef jij niet door alle leden heen te bladeren en dat maakt het als hoger opgeleide in Nederland al een stuk aantrekkelijker om je in te schrijven op een online datingsite.

Het eerste contact

Als je in ‘real life’ iemand tegen het lijf loopt, maak je altijd eerst een praatje. Dit is bij de meeste online datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland niet anders. Het enige verschil is dat je niet tegenover degene zit met wie je praat. Het maken van contact met singles via datingsites is behoorlijk makkelijk, aangezien vrijwel iedere site werkt met behulp van een chatfunctie. Wil jij zien wie er aan de andere kant van het scherm zit? Dan ben je genoodzaakt om te betalen. Veel sites hebben wel een functie om te videochatten, maar dit is enkel mogelijk in de betaalde omgeving. Wil jij het liever bij gewoon chatten houden? Let er dan wel op dat je niet direct alles over jezelf prijsgeeft. Mogelijk is er toch iemand met verkeerde bedoelingen door de handmatige controle gekomen. Tref je iemand die direct iets van je wil? Wimpel deze persoon dan zo snel mogelijk af. Het is in dat geval namelijk niet aannemelijk dat het ooit wat wordt tussen jullie.

Denk niet direct dat je een ‘klik’ hebt

Ben jij inmiddels al enige tijd actief op een datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland en heb je al een tijdje contact met dezelfde single? Dan denk jij misschien dat er een klik is tussen jullie. Loop echter niet te hard van stapel, want mogelijk denkt degene aan de andere kant van het scherm hier wel heel anders over. Misschien vindt hij of zij dat het nog in het beginstadium zit. Waak er dan ook voor dat je te vroeg voorstelt om met elkaar af te spreken in het echt. Wanneer de ander er nog niet aan toe is, bestaat de kans dat het contact tussen jullie verbroken wordt. Hierdoor heb jij als hoger opgeleide single in Nederland min of meer je tijd verspild en moet je op zoek naar een andere single.

Spreek met elkaar af

Pas wanneer jullie echt een klik met elkaar hebben, kun je overwegen met elkaar af te spreken. In dat geval moet je wel zeker weten dat de klik ook van beide kanten komt. Indien jullie alleen nog maar gechat hebben via de datingsite, hoeft dit nog niet het geval te zijn. Hebben jullie bijvoorbeeld ook al telefoonnummers uitgewisseld en spreken jullie elkaar dagelijks via WhatsApp? Dan is de kans een stuk groter dat jullie geïnteresseerd zijn in elkaar. In dat geval kun je eens voorstellen om wat met elkaar te gaan doen. Heeft dit succes gehad en gaan jullie op date? Begin dan met iets kleins, zoals ergens een drankje drinkgen. Indien dit goed verloopt, kan het maar zo zijn dat jij als hoger opgeleide in Nederland binnenkort een relatie hebt met iemand van je eigen niveau.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen