Voordelen datingsites hogeropgeleiden

Nederland staat bekend om zijn kenniseconomie. De overheid heeft het doorstuderen jarenlang gestimuleerd. Hierdoor zijn er veel hoger opgeleiden in Nederland. Maar wanneer is iemand eigenlijk hoog opgeleid? De definitie hoger opgeleiden wordt toegekend aan iemand die een opleiding aan een hogeschool of universiteit heeft afgerond. Mensen die dit gelukt is, hebben vaak behoorlijk wat moeten doen om hun diploma te halen. Zij hebben veel tijd gestoken in het slagen voor hun opleiding. Deze inzet is niet voor niets, want als hoger opgeleide vind je meestal behoorlijk snel een baan. Nadeel is vaak dat je tijdens deze baan ook behoorlijk druk bent. Hierdoor heb je, net als in je studietijd, maar weinig tijd over voor andere, leuke dingen. Dit is ook de reden dat veel hoger opgeleiden in Nederland nog single zijn. Gelukkig zijn er steeds meer datingsites die zich richten op hoger opgeleiden in Nederland. Zo kom je via e-matching bijvoorbeeld makkelijk in contact met andere hoger opgeleiden. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van het gebruik van datingssites voor hoger opgeleiden?

1. Van klein naar groot netwerk

Heb jij tijdens je studententijd veel tijd gestoken in je studie? Dan is de kans aanwezig dat je niet echt een groot netwerk hebt. Waarschijnlijk sprak je in dat geval alleen de mensen uit je klas en misschien had je nog wat studenten die bij jou in huis woonden. De kans is dan ook niet groot dat je een partner zult vinden in dit netwerk, omdat nagenoeg iedereen wel weet hoe je bent. Doordat je veel tijd in je studie hebt gestoken, maakte je waarschijnlijk ook niet makkelijk contact met anderen. Het is voor veel hoger opgeleiden in Nederland dan ook lastig om een gesprek met iemand aan te gaan. Zeker wanneer het gespreksonderwerp niet over school of werk gaat, maar meer richting de privésferen trekt. Door als hoger opgeleide in Nederland via een datingsite op zoek te gaan naar een partner, heb je direct een groot netwerk tot je beschikking. Je kunt zo in contact komen met andere hoogopgeleide singels. En via internet is het contact maken toch een stuk makkelijker.

2. Mensen van eigen niveau

Er zijn tegenwoordig een aantal datingsites die zich speciaal richten op de hoger opgeleiden in Nederland. Voor sommige hoger opgeleiden is dit discriminatie, maar voor de meesten is het echter een uitkomst. Nadeel van ‘gewone’ datingsites is namelijk dat er allerlei soorten mensen actief zijn. Als hoger opgeleide kun je dan ook in contact komen met iemand die een opleiding van een behoorlijk laag niveau heeft gevolgd. Dit komt doorgaans vaak tot uiting in de chat. Waar de spelling van veel hoger opgeleiden vaak heel er goed is, hebben lager opgeleiden vaak een stuk minder kennis van de Nederlandse taal. Dit zorgt voor veel hoger opgeleiden in Nederland vaak voor frustraties. Door zich in te schrijven op een datingsite voor hoger opgeleiden, weten zij zeker dat ze alleen met mensen van hun eigen niveau te maken hebben en dat is toch wel prettig.

Romantic date

3. Weinig tijd is niet langer een probleem

Wanneer jij een studie aan een hogeschool of universiteit volgt, ben je waarschijnlijk behoorlijk druk. Dit geldt overigens ook voor de mensen die na een dergelijke studie een baan gevonden hebben. In beide gevallen is het flink aanpoten, waardoor er nog maar weinig tijd over blijft om te socializen. De kans is dan ook klein dat je een leuk iemand tegenkomt in de kroeg of tijdens een avondje uit. Hier heb je als hoger opgeleide immers geen tijd meer voor. Om te voorkomen dat jij de rest van je leven in je eentje door moet brengen, kun jij je inschrijven op een datingsite voor hoger opgeleiden. Op deze manier kun jij altijd en overal in contact komen met andere hoger opgeleide singels in Nederland. Niet alleen via je computer, maar zelfs via je smartphone. Zo kun je toch leuke singles ontmoeten, ook al heb je weinig tijd. Alleen is het nu nog een kwestie van een moment vinden om in ‘real life’ af te spreken wanneer je een leuke single ontmoet, maar dat gaat je vast en zeker wel lukken.

4. Geen mensen met verkeerde bedoelingen

Veel mensen die hoogopgeleid zijn, zijn bang dat zij mensen met verkeerde bedoelingen treffen op een online datingsite. Wanneer je gaat daten via een site gericht op hoger opgeleiden, hoef je hier niet bang voor te zijn. Verreweg de meeste van deze datingsites filteren mensen met verkeerde bedoelingen er namelijk snel uit. Zo worden de profielen vandaag de dag vrijwel altijd eerst handmatig gekeurd, voordat zij ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden. Jij kunt je hierdoor dus rustig inschrijven op een datingsite voor hoger opgeleiden.

5. Gratis inschrijven op online datingsite

Veel hoger opgeleiden in Nederland willen niet daten via een online datingsite. De voornaamste reden hiervoor is dat het geld kost. Wanneer je bepaalde functies wilt gebruiken, moet je hier inderdaad voor betalen, maar sommige functies zijn ook gratis. Zo zijn er aan het inschrijven bij de meeste datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland geen kosten verbonden. Waarom zou jij als hoger opgeleide dan ook niet gewoon eens proberen om jezelf in te schrijven bij een van de vele datingssites? Niet geschoten is immers altijd mis. Misschien loop jij wel een hele leuke single tegen het lijf waar je toch wel eens in het echt mee af wilt spreken. Mocht het je als hoogopgeleide single niet lukken om met een leuk iemand in contact te komen, dan kun je natuurlijk altijd nog overwegen om wel te gaan betalen. In dat geval krijg je namelijk meer mogelijkheden, waardoor de slagingskans misschien wel groter wordt.

6. Korting op dating

Bij de meeste datingsites voor hoger opgeleiden, kun je gratis een aantal contacten maken ter kennismaking. Wanneer je dit aantal bereikt hebt, moet je betalen. Is het je met dit beperkte aantal contacten niet gelukt om een leuke hoogopgeleide single te vinden? Dan kun je de betaalfunctie eens proberen. Hierdoor kun je namelijk onbeperkt contact leggen met andere singles die zich hebben ingeschreven op de datingsite. Op deze manier worden je mogelijkheden dus aanzienlijk vergroot. Je betaalt er een bepaald bedrag per maand voor, maar dit is het toch zeker waard wanneer jij hier de liefde van je leven tegenkomt? Bang dat de betaalde omgeving te duur is? Ga dan eens op zoek naar een datingsite met korting. Veel datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland geven namelijk korting op de betaalde omgeving. Bij e-matching krijg je bijvoorbeeld korting wanneer je kiest voor de betaalde omgeving. Door een beetje research te doen, betaal jij dus nooit te veel voor online daten met andere hoger opgeleiden in Nederland.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen