5 sites voor dating beter dan tinder

Er zijn een groot aantal datingsites waar je eventueel gebruik van kan maken om via de digitale weg een geschikte partner te vinden. Eén van de meest bekende sites is Tinder. De vraag is echter of het gebruik van deze bekende site effectief is. In dit artikel vind je vijf datingsites die veel meer resultaat hebben dan site als Tinder.

Veel mensen maken gebruik van Tinder, maar dat wil zeker niet zeggen dat deze site altijd een goed resultaat biedt. Personen die op zoek zijn naar een partner die bij hen past kunnen zelfs beter niet gebruik maken van Tinder. Deze site heeft immers géén gericht aanbod zoals bij andere sites wel het geval is. Dit komt het makkelijkst tot uiting als er een vergelijking gemaakt wordt tussen Tinder en andere bekende datingsites. Hieronder vijf voorbeelden van datingsites die veel meer resultaat hebben dan een site als Tinder en waarom dit zo is.

 

Vijf datingsites die veel meer resultaat hebben dan site als Tinder

 

Parship

Parship is één van de populairste datingsites. De site richt zich op hoger opgeleiden van dertig jaar en ouder. Met deze segmentatie criteria wordt al een groot verschil gemaakt met Tinder. Deze site koppelt mensen met verschillende niveaus en leeftijden aan elkaar. De site maakt gebruik van een persoonlijkheidstest waarin de leden 32 vragen krijgen die inhaken op de belangrijke aspecten van een relatie. Op basis van de antwoorden op deze vragen wordt een lid “gekoppeld” aan andere leden. Het is niet mogelijk om profielen van anderen te zien. Met deze gerichte aanpak wordt er een duidelijk verschil met Tinder gemaakt. Het is mogelijk om in eerste instantie gratis gebruik te maken van deze site maar je bent dan wel beperkt in het gebruik van de mogelijkheden. Dit is bij betalende leden niet het geval. Parship is dan ook een datingsite waar vaak serieus gebruik van wordt gemaakt, in tegenstelling tot een site als Tinder dat ook veelvuldig voor de lol gebruikt wordt.

Parship bezoeken

 

Lexa

Lexa is één van de meest aansprekende datingsites van Nederland. Deze site is al meerdere keren verkozen als betrouwbaarste datingsite van Nederland. Lexa is al sinds 2002 actief en kan dan ook niet gezien worden als een hype waar een houdbaarheidsdatum aan vast zit zoals dit wel het geval lijkt met Tinder. Lexa is een site waar mensen terecht kunnen voor een leuk gesprek, een date of een eventuele relatie. Vaak is dit de volgorde die gehanteerd wordt. Ook hierin wordt er een verschil gemaakt met Tinder. Bij Lexa kun je overal voor terecht. Je kunt op deze site een profiel maken en zelf zoeken naar singles die jou aanspreken. Je kunt hierbij ook gebruik maken van zoekfilters. Als je een profiel vindt dat je aanspreekt, kun je een bericht sturen om een chatgesprek aan te gaan. Er wordt wel een vergoeding gevraagd voor een lidmaatschap op Lexa maar dat blijkt voor veel leden geen probleem te zijn. De site heeft vele duizenden leden. Op de sites zijn weinig nepprofielen te vinden en is een veilig platform om te daten. De mensen achter deze site organiseren zelfs bijeenkomsten en events waar de leden zich vrijwillig bij aan mogen sluiten. Een digitaal contact wordt hiermee fysiek gemaakt.

Lexa bezoeken

 

EliteDating

EliteDating is een site die zich richt op een specifieke doelgroep. De site richt zich op singles met niveau. De site richt zich op iedereen die zich hoogopgeleid vindt. In de praktijk schrijven zich hier mensen in met een HBO niveau of juist hoger. Dit is het eerste verschil met een site als Tinder, waarbij iedereen zich mag inschrijven en er vaak veel “ongelijke” matches ontstaan. EliteDating is al meer dan tien jaar succesvol actief op de online datingmarkt. Deze site kan wekelijks een groot aantal nieuwe leden verwelkomen. De site onderscheidt zich echter door te richten op kwaliteit en niet op kwantiteit. Hiermee heeft de site een succesvolle formule ontwikkeld waar veel vraag naar is. EliteDating werkt niet met partner profielen. Als lid van deze site krijg je diverse partnervoorstellen waarop je in kunt gaan. EliteDating maakt hierbij gebruik van een geavanceerd matchingsysteem in combinatie met een algoritme. Hiermee onderscheidt deze site zich sterk van Tinder, die hiervan juist géén gebruik maakt en op basis van verblijfplaats voorstellen doet. EliteDating doet dagelijks drie tot zeven gerichte partnervoorstellen op basis van een persoonlijkheidstest. Ook hierin is er onderscheid met Tinder die veel minder gericht is op kwaliteit maar juist op kwantiteit. De bezoekers van EliteDating zijn dan ook serieuzer in het zoeken naar relaties dan de bezoekers van Tinder. Dat hier een bedrag voor het lidmaatschap tegenover staat vormt vaak géén belemmering.

EliteDating bezoeken

 

50PlusMatch

50PlusMatch is een datingsite die speciaal is ingericht voor de wat oudere singles. Deze site bewijst dat het online daten niet alleen is weggelegd voor jongeren, een imago dat een site als Tinder wel heeft. Een ouder persoon voelt zich veel minder welkom op Tinder maar wel op 50PlusMatch. De minimumleeftijd om in te mogen schrijven is vrij, maar op deze site zijn eigenlijk alleen maar mensen van 50 jaar en ouder te vinden. Dat deze datingsite een award heeft gewonnen is niet verwonderlijk. 50PlusMatch is in tegenstelling tot Tinder gericht op een specifieke doelgroep. De leden maken hierdoor veel meer kans om een partner van dezelfde leeftijd te vinden. De site biedt veelzijdige mogelijkheden om te chatten en berichten aan andere leden achter te laten. De site doet er alles aan om nepprofielen te weren. Daarnaast worden de profielen strikt gescheiden van de buitenwereld om de privacy te waarborgen. Deze Nederlandse site heeft een zeer goede naam in deze branche en is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een grote Europese speler. Dit zegt natuurlijk genoeg over deze site.

50PlusMatch bezoeken   

 

Seksbuddy

De naam “seksbuddy” is voor een datingsite veelzeggend. Op deze datingsite vind je mensen die behoefte hebben aan seks zonder dat er sprake hoeft te zijn van een liefdesrelatie. Hiermee onderscheidt deze site zich sterk van Tinder, die géén onderscheidt maakt in de behoeftes van de gebruikers. Dit kan tot vervelende misverstanden leiden. Er zijn bezoekers van Tinder die uit zijn op een vriendschappelijke- of een liefdesrelatie maar ook bezoekers die juist uit zijn op seks. Je kunt via deze seksbuddy een spannend erotisch chat gesprek met iemand voeren maar er ook voor kiezen om een profiel aan te maken om met iemand af te spreken. Dit mag dan uiteraard géén fictief profiel zijn. Het is een ideale site voor een persoon die op zoek is naar seks en een beetje spanning. Deze datingsite kan de basis vormen van een avontuur waar je nog jarenlang aan terug denkt. Je kunt je gratis inschrijven op deze site en zit niet aan langdurige contracten vast. Je kunt een profiel aanmaken om jezelf te identificeren en kunt hier zo ver in gaan als je zelf wenst. Deze datingsite heeft al vele duizenden leden. De profielen worden regelmatig handmatig gecontroleerd zodat je weinig risico loopt op het in contact komen met nepprofielen. De website is zeer gebruiksvriendelijk en volledig in het Nederlands vormgegeven. Uiteraard staat discretie hoog in het vaandel bij deze site, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Seksbuddy bezoeken

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen