Verliefd worden duurt slechts 4 minuten

speeddatingTerwijl in het verleden altijd werd gezegd dat verliefd worden pas na maanden komt, wijst nieuw onderzoek uit dat het meestal veel korter duurt. De universiteit van Stanford wees dit uit.

De eerste indruk
Verliefd worden kan binnen 4 minuten al raak zijn. Een gesprek van 240 seconden is voor potentiële partners dus genoeg om een intieme band. Uit onderzoek naar 1000 speeddates wordt ook duidelijk waarmee mannen een goede eerste indruk maken. Vrouwen vinden het fijn als het gesprek tijdens de date vooral op de vrouw is gericht, de man uit zijn taal laakt blijken haar gezelschap te waarderen en betrokken zijn in het gesprek. Daarnaast vinden ze het ook fijn als de man over hun hobby’s vertellen.

Andere eisen

Daarentegen hebben mannen andere eisen. Zo vinden het belangrijk dat een vrouw dunner en kleiner is dan zichzelf. Daarnaast knappen mannen af op een vrouw die te praat en te veel vragen stelt.

Ontmoet binnen een paar tellen jouw toekomstige partner

Ben jij al jaren wanhopig opzoek naar de liefde van jouw leven? Dan geloof jij vast en zeker niet dat je binnen een paar tellen jouw toekomstige partner kunt ontmoeten. Dit is echter wel degelijk het geval. Wat jij hiervoor moet doen? Jezelf inschrijven bij gratis online dating sites. Indien jij je ingeschreven hebt, heb je namelijk ineens een enorm grote vijver om uit te vissen. De meeste sites hebben tegenwoordig namelijk duizenden leden. De kans om iemand tegen te komen is dus aanzienlijk groter dan in jouw directe omgeving.

Ga het gesprek aan

Kom jij een leuk iemand tegen op een datingsite? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen met deze persoon. Indien er een match is, kun jij vaak een chat starten met deze persoon. Via deze chat kunnen jullie het nodige over elkaar te weten komen. Ga zo’n gesprek vooral niet uit de weg, want dit is een goede manier om in te schatten of dit iemand is met wie jij door het leven wilt gaan. Is er een klik? Dan is een date in real life natuurlijk een logische vervolgstap.

Liefde op het eerste gezicht

Sommige mensen geloven in liefde op het eerste gezicht. Er zijn echter ook genoeg mensen die hier totaal niet in geloven. Toch wijst het onderzoek dat we hierboven aanhaalden al uit dat dit wel degelijk mogelijk is. Natuurlijk werkt dit niet bij contact via een gratis online dating site. Om verliefd te worden, moet jij de persoon uiteraard wel eerst in het echt ontmoeten. Je kunt hem of haar dan recht in de ogen kijken en bovendien kunnen jullie een gesprek met elkaar voeren. Voel jij dat er een bepaalde chemie is en krijg je kriebels in je buik? Draai hier dan vooral niet omheen. Je moet vooral niet te bang zijn om te vroeg verliefd te worden. Liefde op het eerste gezicht is dus wel degelijk mogelijk!

Bron: Vrouwonline

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen