Pas op met de dating-apps!

appWie gebruikt maakt van een dating-app hoopt verliefd te worden, maar dat is niet het enige risico dat eraan verbonden is. Er bestaat een kans dat je vertrouwelijke informatie gestolen wordt. Dit blijkt uit een onderzoek dat recent door IBM uitgevoerd werd. Volgens IBM zijn meer dan 60% van de dating apps bijzonder kwetsbaar voor hackers, de apps hebben vaak toestemming tot andere functies van het mobiele apparaat, en deze kunnen gebruikt worden om gehacked te worden. Hieronder vind je een aantal tips hoe je jezelf kunt beschermen tegen eventuele hackers.

Wat kan ik doen om me te beschermen?

Omdat je op je telefoon zeer waarschijnlijk niet alleen je eigen informatie hebt staan, maar ook die van derden en in veel gevallen zelfs je werkgever, is het verstandig om je bewust te worden van de risico’s die je neemt wanneer je gebruik maakt van een dating app. Maar niet getreurd, er zijn namelijk een heel aantal dingen die je kunt doem om jezelf te beschermen en op die manier je kwetsbaarheid te verminderen.

  1. Kies je wachtwoord verstandig

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende sites, maar kies voor unieke wachtwoorden.

  1. Update regelmatig je applicaties
  2. Deel niet teveel persoonlijke informatie via de app
  3. Controleer alles waar de app toestemming voor nodig heeft
  4. Maak alleen gebruik van betrouwbare internetverbinding – dit geldt ook voor Wi-Fi!

We vertrouwen teveel op onze telefoon en gebruiken een heel aantal applicaties zonder dat we weten wat ze precies doen. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat hackers een kans maken om je informatie te misbruiken. Het is die kwetsbaarheid die erom vraagt misbruikt te worden, let op je privacy en persoonlijke veiligheid en je zou de dating apps zonder enig probleem moeten kunnen gebruiken.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen