Valkuilen van vrouwen tijdens een eerste date

unhappy-womanHet was gisteren een erg leuke en spannende date. Het was erg gezellig en nog het belangrijkst: het klikte. Maar waarom hoor ik niets meer van hem? Wellicht heb je dan toch iets fout gedaan tijdens de date. 1000 mannen van de Amerikaanse datingsite Whatsyourprice.com vulde een poll in over de grootste fouten die vrouwen maken tijdens een date.

Valkuil 1: Praten over je ex
De grootste irritatie onder mannen is dat een vrouw die tijdens een date continue over haar ex praat. Verstandig is dus om pas weer te gaan daten wanneer je helemaal over je ex heen bent, zodat dat hoofdstuk is afgesloten. Als je van jezelf weet dat je het wel redt om de hele avond niet over je ex te praten, dan kun je de dating markt weer op gaan.

Valkuil 2: Direct het bed in duiken
Wanneer je jezelf als vrouw letterlijk en figuurlijk direct helemaal bloot geeft, zal de man denken ‘dat ging makkelijk’. Zo heb je nog geen spanning opgebouwd en is het voor de man dus ook een minder indrukwekkende avond geweest. Een grote kans dat de man ook denkt dat je dit dus wel vaker zo makkelijk doet. Geen goed teken voor wie op zoek is naar een serieuze relatie.

Valkuil 3: Verwachten dat de man alles vraagt
Verwacht niet dat de man alle vragen stelt en hij enkel naar jou zal zitten luisteren, maar wees zelf een actieve gesprekspartner. Zie het als het ware als een zakelijke vergadering waarbij je moet besluiten of het project kans van slagen heeft. Vraag veel en luister aandachtig, zo krijg je veel van je date te weten om te besluiten wat je van hem vindt en laat je zien dat je ook echt interesse toont.

Valkuil 4: Te veel details vertellen
“Vorige week was ik ongesteld en ik was zo chagrijnig!” Vrouwen hebben nog wel eens de neiging om heel openhartig te vertellen en veel details daarbij te benoemen. Misschien vind je het zelf een interessanter verhaal als je alle details benoemd, maar soms kun je beter een aantal puntjes achterwegen laten. Geef hem de illusie dat je charmant en spannend bent. Dat je ook je vrouwelijke probleempjes hebt, daar komt hij wel achter als er uiteindelijk een relatie ontstaat. Je kunt van te voren bedenken wat je wilt dat een man van je weet aan het einde van een afspraakje en gooi niet al je genante details direct op tafel.

Valkuil 5: Kinderwens en trouwplannen benoemen
Een meerderheid van de mannen praat liever over ambities en doelen dan over kinderen en trouwen. Hoe jij je kinderen later wilt noemen en op welke leeftijd je precies wilt gaan trouwen, kun je dus beter even achterwegen laten. Zorg eerst dat de man jou leuk genoeg vindt om je na een eerste date nogmaals te zien en dat je elkaar leuk gaat vinden. Trouw- en kindgesprekken komen dan vanzelf wel.

Volgens vrouwen:
Whatsyourpice vroeg vervolgens aan vrouwen waar ze zich schuldig aan hadden gemaakt tijdens een eerste date. Wel 79% van de vrouwen zegt tijdens een date te hebben gepraat over haar ex, 65% maakt het de mannen te makkelijk om mee het bed in te duiken en 51% gaf toe niet actief genoeg aan het gesprek deel te nemen tijdens de date. Daarnaast zegt 48% wel eens te veel informatie over zichzelf te hebben gegeven en 44% zegt wel eens te zijn begonnen over trouwen en kinderen tijdens een eerste date.

Dit waren de grootste valkuilen van de vrouwen, maar mannen maken zo ook hun fouten tijdens een eerste date. Het volgende blogbericht zal dan ook gaan over de valkuilen van de man.

Bron: Whatsyourprice.com

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen