Een nieuwe liefde zoeken voor een completer leven

Ga jij binnenkort een nieuwe liefde zoeken? Dan is dit artikel voor jou relevant. Er kunnen verschillende redenen zijn om een nieuwe partner te zoeken. Het kan zijn dat je vorige relatie of huwelijk op de klippen is gelopen of dat je je partner bent verloren doordat deze is overleden. In beide gevallen komt er meestal een moment dat je behoefte krijgt aan gezelschap en aan een nieuwe liefde, want alleen is ook maar alleen.

Nieuwe liefde vinden na een echtscheiding of breuk in relatie

 

Als je levenspartner niet overleden is, maar je afscheid van elkaar genomen hebt omdat de relatie niet meer te redden was, kun je snel behoefte hebben aan een nieuwe liefde. Soms loop je er vanzelf weer tegen aan als je elke week bij de supermarkt dezelfde persoon tegen komt. Eerst is er voorzichtig oogcontact, daarna helpt iemand je om het zakje bij de groente los te krijgen en gaandeweg raken jullie in gesprek. Zo vanzelfsprekend gaat het helaas niet altijd. En wat doe je dan om weer contact met de buitenwereld te krijgen? Het kan soms voelen alsof je weer als een tiener op pad gaat om een nieuwe liefde te zoeken. En het liefst doe je dat dan niet in de omgeving waar je met je ex-partner ook vaak uit ging. Het is immers al lastig genoeg om het oude ritme gedag te zeggen, daar wil je niet mee geconfronteerd worden als je met nieuwe mensen in contact komt. Dan wil je jezelf kunnen zijn en je op je gemak voelen.

 

Nieuwe partner na overlijden

De ene weduwe of weduwnaar is er soms relatief snel aan toe om een nieuwe liefde te zoeken en in het leven te verwelkomen, de ander voelt zich jaren eenzaam voordat hij of zij de stap durft te zetten. Afhankelijk van hoe lang je getrouwd bent geweest en wat voor huwelijk je had, is het natuurlijk ook niet niks om je weer kwetsbaar op te stellen en nieuwe mensen in je leven toe te laten en om je oude partner echt los te moeten laten. Schuldgevoel tegenover je overleden partner kan een grote belemmering vormen om een nieuwe relatie aan te gaan.
Eerst wil je je verdriet verwerken en een nieuw ritme opbouwen. Als je kinderen hebt, vind je hun mening – hoe jong of oud ze ook zijn – waarschijnlijk ook belangrijk als het gaat om het vinden van een nieuwe partner. Misschien ben je helemaal niet op zoek naar de liefde van je leven, maar wil je vooral een maatje om op een leuke manier mee oud te worden. Het kan je hoe dan ook nogal wat kopzorgen opleveren als je er ineens helemaal alleen voor staat.

 

Hoe ontmoet je weer nieuwe mensen?

Je kunt bewuste acties ondernemen om weer onder de mensen te komen. Dit betekent misschien niet dat je dezelfde week de nieuwe liefde van je leven hebt gevonden. Als je te naarstig op zoek gaat, ben je misschien minder kieskeurig en dan kan het zijn dat je te hard van stapel loopt. Als je nog niet naar de sportschool gaat, kan een abonnement afsluiten de eerste stap zijn. Je komt buiten de deur, werkt aan je gezondheid en ontmoet mensen die in dezelfde stemming zijn als ze sporten.

Het gelukshormoon dat op de sportclub vrij komt, weegt ook mee, want door de sportieve activiteiten voel je je al gelukkiger dan als je hele avonden alleen maar op de bank blijft zitten. Wat beweging in het lijf en de frisse lucht in gaan doen wonderen voor je. Je bent beter gehumeurd en je voelt je steeds fitter. Hiermee krijg je ook een andere uitstraling en werk je aan je eigen geluk. Natuurlijk zien anderen dat ook en samen fitnessen kan dan ook uitlopen op een eerste afspraakje. Zolang jullie beiden eerlijk zijn over waar je naar op zoek bent (liefde, vriendschap of alleen sportmaatje), loopt niemand een blauwtje. Zelfs als je er achter komt dat je niet naar hetzelfde op zoek bent, hoeft je sportieve avontuur in de sportschool niet direct te eindigen, want je kunt elkaar dan tegenkomen zonder je vervelend te hoeven voelen.

 

Een nieuwe liefde via je werk?

Je gaat waarschijnlijk niet bewust op je werk op zoek naar een nieuwe liefde. Het kan een relatie namelijk best lastig maken, of het nu een collega of je baas betreft. Het wordt dan vreemd om opdrachten te accepteren of te weigeren, laat staan als het om een promotie of functioneringsgesprek gaat. Hoewel je er niet voor zult kiezen, kan het echter wel gebeuren. Soms overkomt het je gewoon en merk je ineens dat er gevoelens voor iemand op de werkvloer ontstaan.

Het kan jaren niet gespeeld hebben en ineens kun je het niet meer ontkennen. Je zoekt de samenwerking wat meer op, bezoekt samen een congres en voor je het weet spreek je buiten werktijden af. Dit soort relaties kunnen prima werken, als je je maar beseft waar de grenzen liggen. Neem het werk van jullie beiden niet mee naar huis en vecht persoonlijke onenigheid niet op de werkvloer uit. Liefde op het werk kan, maar is wellicht gecompliceerder dan je nu denkt. En wat als de liefde voorbij is? Je kunt dan natuurlijk altijd van baan veranderen, maar afhankelijk van hoe je dan met je ex om gaat, is samenwerken nog steeds mogelijk. Misschien besef je dan wel dat je de volgende partner liever buiten je werkomgeving zoekt. Maar hoe dan ook er zijn veel mensen die op het werk een romantische relatie van korte of lange duur aangaan met een collega.

 

De ware liefde vinden op vakantie

Verhalen van vrienden of programma’s op televisie doen je geloven dat je prima de ware op vakantie kunt vinden. Het kan zijn dat je een buitenlandse liefde ontmoet, je kunt ook iemand uit je eigen omgeving in een ander land tegenkomen. Een buitenlandse liefde kan moeilijker zijn, omdat je puur op gevoel af gaat, maar misschien de taal en cultuur niet goed kent. Het kan even spannend zijn en na de vakantie vanzelf doodbloeden. Iemand die niet te ver weg van je woont, kun je na je vakantie ook nog blijven zien. Je kunt dan verder ontdekken of er toekomst in de relatie zit. Op vakantie maken vaak de zon en de andere omgeving dat je heel ontspannen bent. Hierdoor is het vaak makkelijker om andere mensen te leren kennen dan thuis. Hier kun je de vruchten van plukken op liefdesgebied. Het is dus zeker niet zo dat je op vakantie geen nieuwe liefde mag zoeken. Sta er gewoon voor open en zie hoe het loopt.

 

De beste manier in dit tijdperk: een online datingsite

Als je het eigenlijk best moeilijk vindt om zelf op pad te gaan na het overlijden van je partner, na een scheiding of gewoon omdat je introvert bent, kan het helpen een nieuwe liefde te vinden via online dating site. Je maakt een profiel aan en geeft aan wat jij belangrijk vindt in een relatie. Nadenken over wat liefde voor jou betekent, maakt ook dat je goed afweegt wat je in een ander zoekt. Je bekijkt meerdere profielen die binnen jouw zoekcriteria vallen en hierdoor kun je zelf een selectie maken. Het maakt het ietsje makkelijker om contact met iemand te krijgen en dit is een prima manier om een nieuwe liefde te zoeken.  Op onze site vind je vele datingsites waaruit te kunt kiezen. We wensen je veel succes.

Bekijk alle datingsites

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen