Bijna driekwart viert Valentijnsdag

Over ruim een week, op donderdag 14 februari, is het weer zover: Valentijnsdag. Veel Nederlanders vinden het onzin, maar toch zegt bijna een kwart van de Nederlanders dit jaarValentijnsdag te vieren. Dit zijn vooral stelletjes die nog niet samenwonen. Zo blijkt uit onderzoek van een online kaarten-shop, onder ruim 1000 Nederlanders.

Dat vrouwen zich meer met Valentijnsdag bezig houden, is een welbekend feit. Maar op welke manier deĀ liefdeskoppelsĀ Valentijnsdag het liefst vieren, is bij man en vrouw toch erg verschillend. Mannen willen het liefst seks (31%) terwijl vrouwen daarentegen een romantische date (30%) prefereren. Verder willen vrouwen ook graag een bos bloemen (16%).

Terwijl de mannen 14 februari dus het liefst tussen de lakens doorbrengen, zegt slechts 1% van de vrouwen seks te willen op deze dag.Ā Uiteindelijk gaan gemiddeld 9% van de samenwonende stellen met Valentijnsdag met elkaar naar bed. Bij geliefden die nog niet samenwonen ligt dit percentage iets hoger, ruim een kwart heeft seks opValentijnsdag.

Relatieplanet speelt in op deze liefdevolle dag door extra Valentijnskortingen te geven op diverse lidmaatschappen. Heeft u nog niemand om op Valantijnsdag mee te daten of in ieder geval een kaartje te ontvangen? Dan is het zeker de moeite waard om deze actie van Relatieplanet te bekijken.Ā 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen