Manier van staan tijdens daten bepaald het succes

Hoe je staat bepaald voor een groot gedeelte het succes van je date. Mensen die tijdens het staan hun voeten wijd uit elkaar zetten, worden over het algemeen aantrekkelijker gevonden door het andere geslacht. Bij datingsessies vinden mensen met deze sta-houding veel vaker een partner dan mensen die met hun voeten dicht bij elkaar staan, zo melden Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Californië in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.

De wetenschappers hebben dit ontdekt door videobeelden te bestuderen van een 144-tal speeddates die tussen mannen en vrouwen plaatsvonden. Na afloop hiervan moesten allebei de deelnemers aangeven of ze nog een keer met de andere persoon op een date zouden willen gaan. Door middel van een computer werd er heel nauwkeurig bepaald hoe ver zowel de mannen als de vrouwen hun voeten uit elkaar plaatsten op een schaal van 1 tot 7. De analyse toonde aan dat de sta-houding van de daters bepalend was voor het succes van de date. Hoe meer de voeten uit elkaar werden gezet, hoe groter de kans was dat de andere persoon nog een keer op een date wilde gaan.

Een vervolgonderzoek vond plaats op een lokale datingsite in San Francisco, zo weet de nieuwssite van het wetenschappelijk tijdschrift Science te melden. De wetenschappers maakten nepprofielen aan met foto’s erop van mensen die hun voeten ver uit elkaar hadden staan of juist heel dichtbij elkaar hadden staan. Wederom kregen mannen met de voeten verder uit elkaar het meeste aandacht. De wetenschappers hebben het vermoeden dat mensen die veel ruimte in beslag nemen meer zelfvertrouwen uit weten te stralen en dat ze daarom meer bij het andere geslacht in de smaak vallen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen