Apps voor dating blijken niet te werken

Er appzijn steeds meer apps op de markt verkrijgbaar die volledig ingericht zijn om online te daten via de mobiele telefoon of een ander mobiel apparaat. Steeds meer mensen maken gebruik van deze manieren van daten, maar nu is onlangs gebleken dat deze programmaatjes juist averechts blijken te werken. Er wordt regelmatig gesproken, gekeken en afgetast, maar het echte daten blijkt er eigenlijk nauwelijks van te komen. Vaker dan eens is er sprake van een eenmalig gesprek dat vervolgens nergens toe zal leiden.

Geen daten zonder date

Het daten via een applicatie lijkt wellicht een handige optie voor de mensen die druk zijn en even tussendoor een date aan willen spreken. De realiteit hierachter is dat zo’n benadering van het daten nooit zal werken en dat de applicatie alleen maar zorgt voor meer afstand en onzekerheid, zeker bij vrouwen die eerder geneigd zijn te wachten op een antwoord dan mannen. Om echt te kunnen spreken van daten, zal er toch een date moeten volgen en dit blijkt nauwelijks te gebeuren bij de gebruikers van de dating-apps. Op die manier zijn de applicaties al snel waardeloos, zeker wanneer ze hiernaast geen andere functie kunnen vervullen.

De problemen van de apps

Een groot probleem van de apps is dat er simpelweg te veel zijn en dat er op deze manier een manier van contact leggen ontstaat die verre van interessant is. Een app is snel op een apparaat geplaatst en wanneer deze gratis zijn, worden er vaak direct meerdere gedownload zodat er met meerdere mensen tegelijkertijd gepraat kan worden. Op die manier is er geen aandacht, te weinig interesse en vooral een te hoge snelheid om echt te kunnen leiden tot een date. Internet scoort op dit punt vele malen beter.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen