Jouw horoscoop voor de liefde

Op basis van je horoscoop liefde vinden of een relatie bevestigen

 

Een liefdeshoroscoop kan je helpen om de geschikte partner te vinden, maar je kunt de horoscoop van jou en je huidige liefde ook erbij pakken om te kijken of jullie een goede match voor wat betreft het sterrenbeeld zijn. Elke relatie heeft natuurlijk ups en downs, maar soms kan een horoscoop voor liefde je helpen begrijpen waar grote verschillen tussen jullie twee vandaan komen. Als je dit begrijpt, kun je er namelijk je voordeel mee doen. Heb je nog geen relatie, maar ben je als single wel op zoek naar iemand om je leven mee te delen? Dan kun je gericht kijken of jullie sterrenbeelden matchen of juist botsen. Het hoeft geen reden te zijn om een afspraakje niet door te laten gaan, maar als je vroeg in de kennismaking al wrijving voelt, kan de horoscoop dit duidelijk gemaakt hebben. Wellicht wil je dan liever je tijd en energie steken in iemand die wel een match voor je is.

 

Wat houdt een liefdeshoroscoop in?

 

Je sterrenbeeld hangt af van het moment waarop je geboren bent en dit hangt weer samen met de stand van de maan. De maan staat dichter bij of verder af van de aarde en dit wordt ook wel het afstoten of aantrekken genoemd, net als bij een relatie het geval is. Singles die op zoek zijn naar een maatje, kunnen er – voordat ze de horoscoop voor de liefde geraadpleegd hebben – tijdens de eerste gesprekken achter komen dat er weinig spanning tussen beiden is. Als je elkaar bij aanvang al weinig te vertellen hebt of totaal geen aantrekkingskracht tot de ander voelt, kan dit komen omdat je hetzelfde sterrenbeeld hebt. Door gelijke elementen in het karakter, is de uitdaging ver te zoeken. Je bent te veel hetzelfde en dit kan aan de ene kant prettig zijn, omdat je elkaar daardoor goed kunt begrijpen, maar je krijgt nooit tegengas of een spannend gesprek.

 

Waarom überhaupt een horoscoop lezen?

 

Een normale horoscoop kan je houvast geven voor een week, maand of heel jaar. Je ziet dan ook in december vaak nieuwe horoscopen voor het daaropvolgend jaar verschijnen. Veel mensen kijken ook aan het eind van het jaar nog eens terug naar hun jaarhoroscoop van het jaar dat er bijna op zit. Je herkent gebeurtenissen of gevoelens die de afgelopen twaalf maanden de revue zijn gepasseerd. Deze herkenning kan je steun geven, omdat je er op een of andere manier aan herinnerd wordt dat je onderdeel bent van een groter geheel. Het voelt als een persoonlijk pad dat je bewandelt, waar iemand je langs leidt. Deze leidraad kan je in de liefde net zo goed van dienst zijn, zeker als je al een aantal keren teleur gesteld bent.

Singles en de horoscoop der liefde

 

Echte liefde vind je soms maar een keer in je leven. Als je dat geluk zelf een beetje kunt beïnvloeden door een liefdeshoroscoop er bij te pakken, laat je die kans natuurlijk niet schieten. Zo kun je ontdekken dat als jouw sterrenbeeld Boogschutter is, dit prima samen gaat met Waterman, Tweelingen, Leeuw, Ram en Weegschaal. Als je sterrenbeeld Maagd is, matcht iemand met het sterrenbeeld Steenbok, Vissen, Stier, Weegschaal en Kreeft weer beter. Hoe je kansen ervoor staan, wordt bepaald door het type karakter van een sterrenbeeld. Het karakter bepaalt daarna het gedrag. Als je sterrenbeeld Schorpioen is, herken je vast je doelgericht handelen en vastberadenheid om iets te bereiken. Een Weegschaal kan dan je ideale partner lijken, omdat ze meebewegen en niet altijd veel tegengas geven. Maar er kan een moment komen dat je het vuur in deze tegenpool gaat missen, dat je je gaat storen aan het altijd maar balans willen hebben. Je mist het lef en de drang om iets te bereiken en gaat je irriteren aan het altijd maar wikken en wegen. Zodra je dit begrijpt kan het een hoop van je twijfels over een relatie verklaren.

 

De grote “maar” bij een horoscoop voor de liefde

 

Het bovenstaande voorbeeld – de Schorpioen in combinatie met een Weegschaal – kan voor jou echter perfect zijn als je juist behoefte hebt aan iemand die jouw vuur wat kan temperen. Een Weegschaal kan je helpen op momenten dat je zelf maar door blijft draven en niet op wilt geven. Jouw eigen doorzettingsvermogen kan dan helaas ook doorslaan in constant over je eigen grenzen gaan en je loopt dan op je werk bijvoorbeeld de kans om een burn-out te krijgen. Een sterrenbeeld met een rustiger en meer gebalanceerd karakter kan je laten inzien dat je te ver gaat. Een sterrenbeeld dat op het eerste gezicht niet geschikt lijkt, kan je dus bewust helpen groeien in het leven. Het kan zeker confronterend zijn, maar je kunt elkaar ook helpen om het meeste uit het leven en de relatie te halen.

 

Hoe omgaan met een liefdeshoroscoop

 

Natuurlijk moet je je niet blind staren op een horoscoop voor liefde, niet bij een gewone horoscoop en ook niet bij een horoscoop speciaal voor de liefde. Een horoscoop doet voorspellingen, maar je gaat niet naar een horoscoop leven. Bij botsende sterrenbeelden kun je tot de conclusie komen dat je het gevoel krijgt dat je voor de ander moet veranderen om de relatie te laten slagen. Informatie over het sterrenbeeld van jullie beiden kan je dan net die kennis en steun geven die je nodig hebt om de relatie te verbreken. Maar laat je niet te snel of alleen maar leiden door de beschrijving van een sterrenbeeld. Zolang je blijft communiceren en je de ander in zijn of haar waarde laat, kan het namelijk precies de relatie zijn die goed voor je is. Als je de ander maar niet wilt veranderen en elkaars sterkten op het juiste moment kunt inzetten, voel je je allebei gewaardeerd om je eigenschappen. Je kracht komt dan in een positieve spiraal terecht, die de relatie alleen maar sterker maakt. Samen groeien in de liefde is dan de mooiste relatie die je je maar kunt wensen.

 

Ben jij toe aan een nieuwe liefde, kijk dan hier.

 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen