Over Lockgenoten

Lockgenoten is een nieuwe gratis datingsite en gratis contact site welke gestart is tijdens de Corona pandemie en lockdown van januari 2021.

 

Meer dan een datingsite

Eigenlijk is het veel meer dan een datingsite; het is ook een gratis chat site en een contactsite bedoeld voor mensen die mede ten gevolge van de Corona lockdown en avondklok beginnen te vereenzamen of gewoon behoefte hebben aan meer sociaal contact.

Dit komt met name omdat gedurende de lockdown zo ongeveer alles waar je normaal gesproken sociale contacten kan opdoen is dichtgegooid. Denk hierbij aan sportverenigingen, sportclubs, allerlei hobbyclubs, theaters, musea, evenementen, niet-essentiële winkels, scholen, zwembaden, wellness centers en noem het allemaal maar op. Kortom het is bijna onmogelijk gemaakt om nog contacten te hebben met mensen. Dat is misschien goed om het virus terug te dringen, maar niet voor het sociale welzijn van de mensen.

De oprichter van de site speelde al eerder met het idee zo’n site te openen, maar omdat de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020 nog relatief mee viel en ook niet heel lang duurde, werd daar op dat moment van afgezien.  Sociaal contact is voor vele mensen een eerste levensbehoefte. Doordat in december 2020 zo’n beetje alles waar je sociale contacten kan opdoen is gesloten en hier in januari 2021 ook nog eens de avondklok overheen gekomen is, was de keuze om de site te lanceren snel gemaakt.

Het concept van de site is eigenlijk heel anders dan een normale datingsite.

datingsite gratis

Volledig kosteloos

Om te beginnen is het volledig gratis, iets wat weinig bestaande datingsites kunnen navertellen. Bij andere sites heb je weliswaar meestal wel een aantal gratis faciliteiten, maar zodra je echt contact wil gaan maken dan loop je tegen een betaalmuur op, of wordt het je heel moeilijk gemaakt.

Op lockgenoten is juist alles gericht om zo makkelijk mogelijk contact te maken voor met andere lotgenoten van de lockdown, zonder dat het je een cent kost. Dit kan op verschillende manieren.

Gratis chat

Met twee muisklikken kan je direct op een chat terechtkomen waar je gezellig met anderen kunt chatten en communiceren via onder andere het toetsenbord op een manier zoals je gewend bent van Facebook Messenger en WhatsApp. Het prettige van deze site is dat je eigenlijk alleen maar vreemde mensen zult tegenkomen en dus nieuwe vrienden en kennissen kunt maken, want de site is publiekelijk toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar.

Gratis webcam chat

Nog veel leuker is het misschien om deze mensen ook direct te kunnen zien. Je kan dus live met deze mensen webcam chatten en webcammen en via de audio met elkaar praten. Deze site kan gebruikt worden als groeps-chat, maar je kan er ook voor kiezen een eigen room aan te maken en daar met één of meerdere andere menen te gaan chatten.

Desgewenst kan je ook een paswoord op deze door jou aangemaakte chatkamer zetten, zodat je geen last hebt van ongewenste gasten. Maar het leuke van lockgenoten is, dat door de publieke toegankelijkheid je continu in contact kunt komen met vreemden en dus nieuwe vrienden kunt maken. Zodra je in een paswoord-afgeschermde chat-room gaat zitten, vervalt deze publieke toegankelijkheid voor jouw kamer op dat moment, dus of dat heel slim is om dat vaak te doen, weten we niet. Maar uiteraard kan je deze gratis optie wel gebruiken als je iemand hebt leren kennen via de site en ongestoord met de persoon wilt chatten en cammen.

Ook zou je dit kunnen gebruiken om met een groep kennissen of vrienden te gaan cammen, maar hiervoor zijn ook voor andere sites en apps in het leven geroepen, zoals videobellen via Zoom en Microsoft team.

Het grote voordeel van lockgenoten.nl is dat je hiervoor geen uitnodiging nodig hebt en ook geen speciale code. En wat ons betreft is het grootste voordeel, de eerder genoemde publieke toegankelijkheid van iedereen boven de 18 jaar, zodat je ook echt in contact kunt komen met vreemden die mogelijk nieuwe vrienden van jou worden.

Het zijn in ieder geval allemaal mensen die ook balen van de situatie die is ontstaan door Corona en het zijn allemaal mensen die ook behoefte hebben aan wat extra aandacht en contact en wie weet wat voor mooie vriendschappen of liefdes hieruit kunnen ontstaan.

Gratis datingsite

Een ander groot verschil met de videobeldiensten van Microsoft Team en Zoom is dat lotgenoten ook echt een contactsite en datingsite is. Behalve de gratis chat en gratis webcam chat, heb je ook de mogelijkheid een dating profiel of contactprofiel aan te maken.

Wij noemen uitdrukkelijk de termen contact en dating als twee losse woorden. Want het is niet alleen bedoeld om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Los van het feit dat het tijdens deze pandemie misschien niet zo heel slim om dat te doen, maar daarnaast is het ook niet zo dat iedereen die zich een beetje eenzaam voelt in deze periode, direct op zoek is naar date of een vaste partner. Je kan ook gewoon wat extra aandacht willen of op zoek zijn naar nieuwe vrienden en kennissen. Het is allemaal mogelijk.

Een gratis contact-profiel aanmaken is snel gedaan en in tegenstelling tot bijna alle andere datingsites kost het niets om te communiceren met andere leden. Het is überhaupt niet mogelijk om een betaald lidmaatschap af te sluiten of ergens voor te betalen op deze site of op welke manier dan ook een betaling te doen. Alles is echt gratis.

Er zit dus geen addertje onder het gras en het is puur bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen in moeilijke tijden. Je privé data wordt niet gedeeld met derden dus je hoeft ook niet bang te zijn commerciële sponsor mailings.

Uiteraard is er ook nagedacht wat er gebeurt zodra de hele pandemie en lockdown zijn afgelopen. De site blijft gewoon bestaan, mogelijk wel onder een andere naam. Want ook als de lockdown is afgelopen zal er door velen behoefte blijven aan zo’n site.

Het is steeds vaker in het nieuws dat er mensen zijn die structureel last hebben van eenzaamheid. Dit geldt zeker niet alleen voor ouderen, maar voor mensen van alle leeftijden en deze kunnen elkaar op deze site dan ook blijven vinden. Mocht de site een andere naam krijgen, ook dan blijft deze gratis.

Wij vinden het een bijzonder leuk initiatief en kunnen het iedereen aanraden gebruik te maken van de gratis dating faciliteiten en gratis webcam chat faciliteiten die deze site belangeloos aanbiedt. Om te chatten en webcam chatten hoef je je niet in te schrijven en je kan dus chatten zonder registratie.

Ga direct naar de gratis datingsite lockgenoten.nl

Voordelen

 • Gratis dating
 • Gratis chatten op groepschat
 • Gratis webcam chat
 • Betalen is nergens mogelijk dus het kost echt niets
 • Veel functionaliteit

Nadelen

 • Site is net begonnen dus nog niet zo heel bekend

Lockgenoten details

Nichedating Nee
Alle daters Nee
Gay dating Nee
Senioren Nee
Vreemdgaan Nee
Hoger opgeleiden Nee
Belgische Datingsites Nee
Man zoekt Vrouw Nee
Man zoekt Man Nee
Vrouw zoekt Man Nee
Vrouw zoekt Vrouw Nee
Prijs per maand Niet bekend
Aantal leden Niet bekend

Lockgenoten reviews

Deel jouw ervaring over Lockgenoten

Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Prijs:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Service:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Eindbeoordeling:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig

Informatie over Lockgenoten

Lockgenoten is een datingsite voor Nederlandse en Vlaamse bezoekers. Lees hierboven meer informatie over Lockgenoten.

Onze bezoekers hebben deze pagina gevonden via deze zoekwoorden:

 • Lockgenoten review
 • Ervaringen Lockgenoten
 • Lockgenoten kosten
 • Lockgenoten.com
 • App Lockgenoten

.