Flirten mag. Flirt mee met singles op dating sites.

Wanneer je een relatie wil met iemand zal je daar langzaam maar zeker naartoe moeten werken. De eerste stap richting een relatie is in principe beginnen met flirten. Je zal namelijk aan de persoon die je wel stiekem ziet zitten duidelijk willen maken dat je interesse hebt in hem of haar. Flirten speelt op dit vlak een zeer belangrijke rol. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop je iemand leert kennen via het internet. Daarbij ziet de persoon in kwestie jou niet in het echte leven waardoor je niet automatisch de beste versie van jezelf laat zien. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Door het gesprek voldoende snel flirterig te maken, zorg je er op z’n minst voor dat de persoon weet dat jij interesse hebt in hem of haar. Wil jij graag weten hoe je moet flirten? Dan is het lezen van dit blogartikel ongetwijfeld de moeite waard! Flirt mee met de miljoenen mensen die dit dagelijks doen.

Wat is flirten?

Iedereen kent natuurlijk het begrip flirten wel, maar hoe uit dit zich in de praktijk? Het is eigenlijk niets meer of minder dan een manier van communiceren. Dit kan verbaal, maar ook zeker non-verbaal. Vrouwen blijken uiterst bedreven te zijn in deze laatste vorm van flirten. Het doel van deze manier van communiceren? Duidelijk maken aan iemand dat je hem of haar stiekem wel ziet zitten. Op het ogenblik dat je wil flirten is het belangrijk om dit altijd op een speelse manier te doen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je aan iemand duidelijk kan maken dat je wel interesse in hem of haar hebt, daarnaast gebeurt het ook nog eens op zo’n manier dat het gewoon heel aantrekkelijk is.

 

Vanuit de basis kan er worden gesteld dat flirten vrij onschuldig is. Je weet op het ogenblik dat je het doet immers niet of de persoon in kwestie een relatie heeft of niet en of hij of zij wel of niet geïnteresseerd is in jou. In principe kan het dan ook in het dagelijks leven op vrij uitgebreide schaal worden toegepast. Dit geldt overigens niet alleen in je liefdesleven, maar ook in het zakelijke leven. Het kan dan ook zeer uiteenlopende doelen vooropstellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te flirten met iemand die je graag in je bed wil krijgen, maar kan flirten ook een vorm van zelfvertrouwen of zelfbevestiging zijn.

Waarom zou ook jij het moeten doen?

Flirten wordt over het algemeen aanzien als een leuke, spannende en bovendien eigenlijk verrassend toegankelijke manier om mensen te leren kennen. In principe geldt dat het een soort van menselijk instinct is welke helpt bij het proces om de perfecte levenspartner te kunnen vinden. Met andere woorden, op het ogenblik dat je er voor kiest om te gaan flirten zorg je er eigenlijk voor dat je onbewust iemands vermogen meet om een succesvolle levenspartner te kunnen zijn. Vind je iemand leuk of ben je stiekem zelfs een beetje verliefd? Dan kan je daar op zich maar weinig aan doen, je lichaam zal immers het werk moeten doen. Eigenlijk maakt flirten vast deel uit van de menselijke natuur. Het leidt in de praktijk immers tot voortplanting en dat hebben we nodig om de menselijke populatie in stand te kunnen houden. Ondanks het feit dat je daar ongetwijfeld niet op die manier bij stilstaat is het dus zo dat dit proces eigenlijk een cruciale schakel vormt in het voortbestaan van de mens.

Waar wordt er allemaal geflirt?

Flirten kan in principe altijd en overal gebeuren. In de praktijk blijkt bovendien dat geflirt vaak op zeer onverwachte momenten gebeurt. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat je boodschappen gaat doen en dat je onderweg een mooie vrouw of een fijne man tegenkomt. Enkele onschuldige gebaren zoals een knipoogje of een speelse “hallo” kunnen reeds voldoende zijn om tot een flirt met de andere persoon te komen. Het spreekt voor zich dat dit net wat minder eenvoudig is wanneer jullie elkaar gewoon op straat voorbijlopen, maar wanneer jullie samen in de winkel staan wordt dat meteen een compleet ander verhaal.

 

Een bijzonder populaire plaats waar er vaak op los wordt geflirt is het werk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen op een zeker ogenblik een relatie aangaan met één van hun collega’s. Voor veel mensen vormt de werkvloer de meest voor de hand liggende visvijver voor wat het vinden van een nieuwe partner betreft. Ziet die nieuwe secretaresse er wel erg lekker uit? Dan kan je met een enkele flirt mogelijk meteen het eerste contact leggen!

Is online flirten eenvoudiger of net moeilijker?

We kunnen vandaag de dag stellen dat het flirten zich voor een niet onaanzienlijk deel heeft verlegd van het offline leven naar het online leven. Steeds meer mensen leren hun nieuwe partner dan ook niet kennen in een lokale bar of discotheek, maar wel via het internet. Dit kan gebeuren via tal van verschillende kanalen zoals bijvoorbeeld:

 

  1. Social media platformen zoals Facebook en Instagram of chat sites;
  2. Dating apps zoals bijvoorbeeld van Parship of Lexa;
  3. Online datingsites (zowel voor een casual date als voor een echte relatie).

 

Veel mensen gaan er in eerste instantie vanuit dat flirten via het internet een stuk eenvoudiger is. Dat lijkt op het eerste zicht ook niet meer dan normaal, want de drempel ligt toch een behoorlijk stuk lager? In zekere zin is dat inderdaad juist, maar toch is er ook een niet onbelangrijk nadeel waar je rekening mee moet houden. Flirten via het internet mag dan wel in de basis eenvoudiger zijn dan offline, daar staat tegenover dat je flirt ook al snel verkeerd kan overkomen of als saai wordt bestempeld. Vergis je dus niet, online flirten kan zeker en vast zorgen voor wat extra obstakels. Bovendien is de concurrentie veel groter, want iedereen kan mee flirten.

Hoe moet je online flirten?

Bovenstaande informatie heeft al aangegeven dat flirten via het internet niet zo eenvoudig is als je op het eerste zicht zou denken. Hoe moet je dit dan precies het beste aanpakken? In het bijzonder wanneer je gebruik gaat maken van een app blijkt dat het een behoorlijke opgave wordt om een gesprek met één van je matches boeiend te kunnen houden. Dat is een probleem, want een niet boeiend gesprek zal al snel uitmonden in een gebrek aan interesse met alle gevolgen van dien. Maar het biedt wel veel kansen en een leuke beloning als je slaagt, want als je online flirt goed loop, volgt hier een date uit. Online flirten is dus niet alleen interessant, daarnaast is het eigenlijk van cruciaal belang wanneer je, je slagingskansen op het hebben van een date met iemand zo hoog mogelijk wil houden.

Online flirten is vooral een kwestie van op het juiste moment de juiste weten te zeggen. Zegt je match bijvoorbeeld wat leuks waar jij een flirterige zwaai aan kan geven? Dan komt dit niet alleen ongeforceerd over, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat het, het “smakelijke” gehalte van het gesprek zal bevorderen. Vooral lichte humor doet het goed. Na enkele flirterige gesprekken zal je kunnen vaststellen dat ook de drempel om een date te kunnen hebben in het echte leven een behoorlijk stuk lager zal komen te liggen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Durf te flirten

Last but not least, geflirt wordt in de praktijk nog steeds soms aanzien als iets wat slecht is. Veel mensen durven het ook niet te doen omdat ze vrezen daar op afgerekend te zullen worden door de persoon waar zij eigenlijk stiekem een beetje gek op zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan is de tijd rijp om daar verandering in te brengen! Flirten is niet alleen ongelofelijk leuk, daarnaast kan het je zomaar in contact brengen met tal van leuke mensen en wie weet zelfs met je potentiële partner. Het mag dan ook in ieder geval duidelijk zijn, durven flirten kan de sleutel vormen tot een gelukzaliger leven! Dus ons advies vanaf nu: flirt mee zo vaak je kan.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen