4 valkuilen bij online daten

Je zult het ons wel vaker horen zeggen: online daten is niet alleen leuk, maar ook nog eens harstikke spannend. Een online profiel aanmaken, en uiteindelijk iemand vinden waar je hartje sneller van gaat kloppen – dat is de insteek achter een datingsite. Hoe zorg je er nou voor dat je hét maximale uit een datingwebsite haalt? Het wordt tijd om je op de hoogte te brengen van de drie grootste valkuilen.

Valkuil 1: een leeg profiel

Uiteindelijk bepaalt jouw profiel of iemand zin heeft om met jou te praten of niet. Je kunt het zien als een advertentie van jezelf op het internet, waarin je jezelf eigenlijk moet zien ‘te verkopen’. Een succesvol profiel geeft de bezoeker inzicht over jouw eigen persoonlijkheid, je leven en waar je interesses liggen. Mensen willen weten of ze iets met je gemeen hebben, voordat ze überhaupt met je in gesprek willen gaan. Je zult verstelt staan hoeveel mensen de mist in gaan door het grootste gedeelte van het profiel leeg te laten.

Maak de tekst of boodschap op je profiel persoonlijk; dan verhoog je de kans dat iemand als het ware ‘op je afstapt’. Het is niet aan te raden om jezelf de wereld in te prijzen, met een persoonlijke en spontane tekst boek je ongetwijfeld meer succes.

Valkuil 2: Clichés!

Het valt op dat veel mensen niet bepaald origineel zijn als het gaat om het inrichten van hun profiel. Wij zien een hoop profielteksten die hetzelfde zijn, zo is iedereen sportief, gezellig en makkelijk in de omgang. Probeer iets creatiever te zijn, en meer tijd te nemen voor het inrichten van uw profiel. Er zijn datingwebsites die je bijna ‘dwingen’ om creatiever te zijn, door bepaalde vragen in te vullen en/of af te maken.

Ook tijdens het openen van een gesprek werkt het vaak beter om met een originele openingszin te beginnen in plaats van opening over bijvoorbeeld het weer. Neem de tijd, steek er energie in en ontdek hoe waardevol het online daten dan kan zijn.

Valkuil 3: doen alsof je niet bestaat

Zodra mensen niet meer reageren op uw berichtjes, is het lastig in te schatten waarom zij dit doen. Je krijgt er simpelweg geen hoogte van en dat kan soms behoorlijk vervelend zijn. Wij vinden het wel zo netjes wanneer iemand je een berichtje stuurt dat je ook een berichtje terug stuurt. Iemand neemt de moeite om jouw profiel te bekijken en een berichtje te sturen – daar zou je dankbaar voor moeten zijn. Behandel daarom iedereen met respect en geef duidelijk aan of je interesse hebt of niet; soms is het dan zelfs beter om hard te zijn.

Een beetje hoffelijkheid heeft nog nooit iemand vijanden gemaakt, daar zijn wij het wel mee eens. Stel jezelf vriendelijk op en behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wil worden. Pas dan verdien je het om succes te boeken op een datingsite!

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen