Wanneer ga je op een eerste date?

Heb jij je als 50-plusser ingeschreven op een website voor senioren dating? Dan heb je waarschijnlijk al ervaren dat er behoorlijk wat meer mensen actief zijn op het gebied van 50+ dating. Online dating wordt namelijk steeds populairder en dat geldt niet alleen voor jongeren. Er schrijven zich namelijk steeds meer 50-plussers in voor senioren dating. Er zijn niet alleen senioren actief die al hun gehele leven single zijn, maar het komt ook steeds vaker voor dat mensen waarvan hun partner is overleden zich richten tot een online datingsite. Het inschrijven voor senioren is een eerste stap in de goede richting om jouw ideale 50 match te vinden. Wanneer je een klik met iemand hebt, wil je mogelijk met de persoon in kwestie afspreken. Maar wanneer ga je op een eerste date? Middels het onderstaande stappenplan ben jij in staat om te bepalen wanneer je op een eerste date kunt gaan met iemand.

Stap 1: Zorg voor goed contact
Wanneer je een leuk iemand ziet op een datingsite voor 50+, is het tijd om actie te ondernemen. Begin in eerste instantie gewoon eens met een leuk gesprek met die persoon. Val niet direct de deur in huis door diegene mee te vragen op een date. De kans is dan namelijk groot dat het contact direct verbroken wordt. Babbel eerst eens lekker wat weg met elkaar over algemene zaken zoals werk, hobby’s en eventuele kinderen die jullie hebben. Indien het eerste contact goed is, is de eerste stap genomen.

Stap 2: Contact in stand houden
Ben je inmiddels enige weken actief op het gebied van senioren dating en heb je nog steeds contact met dezelfde persoon? Dan is de kans aanwezig dat er van beide kanten een klik is. Indien jullie nog steeds dagelijks met elkaar praten, mag je toch wel enigszins verwachten dat de andere ook geïnteresseerd is in jou. Ook nu is het nog niet verstandig om degene mee op date te vragen. Probeer in eerste instantie eens of hij/zij wil videochatten. Hierdoor krijgen jullie toch al iets meer van elkaar te zien dan wanneer jullie alleen maar berichten aan het versturen zijn. Dit is tevens een goede mogelijkheid om te zien wat voor een vlees je in de kuip hebt. Indien degene zich anders voor deed dan hij/zij werkelijk is, mag je blij zijn dat je hem/haar nog niet hebt meegevraagd voor een date.

Stap 3: Maak het persoonlijker
Heb je nog steeds contact met dezelfde persoon? Dan is het de hoogste tijd om het eens wat persoonlijker te maken. Het contact via een 50+ datingsite is immers nog bijzonder onpersoonlijk. Vraag bijvoorbeeld eens of je misschien het telefoonnummer mag van de persoon aan de andere kant. Doe dit niet in een te vroeg stadium, want ook dit is vaak een afknapper. Indien je het nummer van de persoon aan de andere kant krijgt, kun je het contact al wat meer persoonlijk maken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld gaan WhatsAppen met elkaar, maar het is ook mogelijk dat jullie eens bellen. Op deze manier krijg je direct de stem van degene te horen en dat zorgt toch al voor een persoonlijke draai.

Seniors Date

Stap 4: Stel de prangende vraag
Indien je de bovenstaande stappen allemaal met succes hebt doorlopen, kun je de prangende vraag stellen. Doe dit echter niet te direct, maar neem voorzichtig poolshoogte. Vraag bijvoorbeeld hoe de persoon aan de andere kant erover denkt om eens af te spreken. Door het niet direct te vragen, verklein je de kans op het verbreken van het contact. Tevens weet je direct hoe de andere persoon erin staat. Dit maakt het voor jou waarschijnlijk al een stuk makkelijker om te besluiten de vraag al dan niet te stellen. Laat de andere persoon duidelijk doorschemeren dat hij/zij er nog niet op zit te wachten? Stel de vraag dan nog niet, maar laat het nog een tijdje rusten.

Stap 5: Herken signalen
Misschien stuur jij zelf nog wel niet echt aan op een eerste date, maar doet de andere persoon dat wel. Sommige mensen die aan 50+ dating doen, vinden dit maar lastig te herkennen. Dit is zeker het geval wanneer zij nog nooit eerder actief zijn geweest op het gebied van senioren dating. Wanneer de andere persoon constant het contact in stand houdt, is de kans groot dat hij het wel in jou ziet zitten. Mogelijk wil hij/zij al direct op een date, maar geef jij hem/haar het idee dat je er nog niet klaar voor bent. Indien dit inderdaad het geval is, geef dit dan gewoon aan. Ook wanneer de ander jouw constant lieve berichtjes en complimentjes stuurt, is de kans groot dat het richting een eerste date gaat.

Stap 6: Overleg met anderen
Ben jij bang dat bijvoorbeeld familieleden het geen goed idee vinden dat jij met iemand op date gaat? Dan is het verstandig om het hen eerst voor te leggen. Ga eens samen achter de computer zitten en bekijk het profiel van de persoon waarmee jij op date wilt. ‘Liefde maakt blind’ zeggen ze altijd, dus het kan niet eens onverstandig zijn om er een buitenstaander naar te laten kijken. Mogelijk heb jij je zo op bepaalde dingen verheugd, dat je kleine dingen over het hoofd hebt gezien of zelfs vergeten bent. Een ‘leek’ valt dit soort dingen vaak wel op. Indien ook anderen het een goed idee vinden, staat niets jou meer in de weg om op eerste date te gaan met jouw 50 match.

Stap 7: Bereid je voor op de date
Indien jij de vraag hebt gesteld en de andere persoon heeft ‘ja’ gezegd, is het tijd om op date te gaan. Mogelijk hebben jullie al een datum geprikt, maar is het nog zoeken naar een geschikte locatie om jouw 50 match te ontmoeten. Kies voor een eerste date een rustige, openbare plaats. Ga niet in een druk café zitten, want hier is het niet mogelijk om een normaal gesprek met elkaar te voeren. Bij je eerste date is het van belang om je niet anders voor te doen dan je daadwerkelijk bent. Je moet bij jouw 50 match gewoon lekker jezelf kunnen zijn en je vooral niet beter voor doen dan je eigenlijk bent. De kans dat dit vroeg of laat uitkomt, is namelijk groot. Hierdoor loopt de date mogelijk compleet in de soep en dat betekent dat jij dus alsnog niets hebt gehad aan het afspraakje met jouw 50 match.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen