Hoe maak je als senior een super online datingprofiel?

Online daten is de laatste jaren enorm populair geworden. Steeds meer jongeren zijn actief op datingssites, maar ook senioren weten steeds vaker hun weg te vinden naar deze sites. Bij deze laatste categorie kun je bijvoorbeeld denken aan weduwen of senioren die al hun hele leven single zijn. Doordat er steeds meer senioren actief worden op datingsites, is de kans dat jij geluk vindt een stuk groter. Er zijn namelijk steeds meer mensen van 50 jaar en ouder actief, waardoor een match een stuk aannemelijker is geworden. Maar om succes te hebben bij senioren dating, moet er natuurlijk wel een goed profiel zijn. Indien dit niet het geval is, zoeken mensen niet snel contact met je op. In onderstaande tekst lees je daarom tien handige tips om een perfect online dating profiel aan te maken.

1) Kies voor een pakkende gebruikersnaam
Veel mensen die aan senioren dating doen, zijn mogelijk geneigd om hun eigen naam te gebruiken. Dit is echter niet verstandig. Je weet immers maar nooit wat andere leden van Seniorengeluk, 50lusrelatie.nl, nieuwerelatie.nl, VijftigPlusDating, 50Pluspartner, 50liefde.nl of 50plusmatch met je van plan zijn. Kies bij voorkeur dan ook een pakkende gebruikersnaam. Het liefst eentje die mensen aanspreekt natuurlijk. Wanneer jij een leuke gebruikersnaam bedenkt, leggen mensen waarschijnlijk eerder contact met je. Hierdoor wordt de kans op succes op een datingsite alweer een stukje groter.

2) Zorg voor een aansprekend profiel
Veel mensen die starten met 50+ dating zetten in hun profiel een lijst met dingen die hen omschrijft. Harstikke makkelijk natuurlijk, maar wel behoorlijk saai. Zou jij het zelf leuk vinden wanneer je alleen maar tekst over iemand te lezen kreeg en er geen beeld bij had? Nee. Probeer dan zelf je profiel ook wat op te leuken met foto’s. Laat je passie of beroep bijvoorbeeld doorschemeren aan de hand van een aantal leuke plaatjes. Zeker weten dat mensen hierdoor sneller geneigd zijn om jouw profiel eens goed te bekijken en mogelijk zelfs contact met je te zoeken.

3) Maak een leuke omschrijving
Wil jij liever niet te veel van jezelf prijsgeven aan de hand van foto’s? Zorg dan voor een toepasselijke omschrijving. Maak geen saai en lang verhaaltje, maar kies voor een verhaaltje die jouw 50 match absoluut aanspreekt. Dit kan bijvoorbeeld een quote uit een boek of film zijn die jouw leven perfect omschrijft. Door te kiezen voor een dergelijke omschrijving, weten andere senioren die actief zijn op het gebied van 50 plus dating precies wat zij voor een persoon voor zich hebben. En wanneer ze nieuwsgierig zijn, zoeken ze vast en zeker contact met je.

4) Vul je profiel naar eer en geweten in
Natuurlijk hoef je niet alles in te vullen wanneer jij als senior een profiel aanmaakt op een datingsite. Maar vul datgene wat je invult, wel zo eerlijk mogelijk in. Liegen heeft in eerste instantie misschien een positief effect, maar op de lange termijn komen leugens altijd uit. Indien dit bij jou het geval is, kun jij wel dag zeggen tegen je vijftigplusmatch. Je zou het zelf immers toch ook niet leuk vinden wanneer jij in contact komt met iemand die je alleen maar voorliegt? Doe dit zelf dus ook niet!

5) Maak je profiel niet te lang
Wanneer jij op zoek bent naar seniorengeluk, is het verstandig je profiel niet te lang te maken. Mensen willen tegenwoordig namelijk geen ellenlange verhalen meer lezen. Zorg dan ook voor een korte omschrijving en ligt niet alles toe. Wanneer iemand anders van 50+ dating geïnteresseerd is, kun je vast een berichtje verwachten. Dit is waarschijnlijk niet het geval wanneer jij je complete profiel vult met een grote hoeveelheid tekst. Dit is namelijk eerder een afknapper. Zo vind je jouw 50 match dus nooit.Seniors Computer

6) Kies recente foto’s
De kans om een 50 match te vinden, is een stuk groter wanneer jij foto’s toevoegt aan je profiel. Kies in dat geval wel voor recente foto’s. Een foto van 30 jaar geleden is immers niet meer relevant en voor andere senioren op de datingsite voor 50+ niet interessant. Heb je geen recente foto’s? Vraag dan iemand of ze er één of meerdere van je willen maken.

7) Laat je zien
Sommige mensen zijn wat onzeker over zichzelf. Het vinden van een 50 match wordt in dat geval niet makkelijk. Deze mensen kiezen namelijk vaak voor een foto waarop zij niet of nauwelijks zichtbaar zijn. In dat geval weten andere mensen op de 50+ datingsite natuurlijk niet met wie ze te maken hebben. Dit weerhoudt hen er waarschijnlijk van om contact met je te zoeken. Zorg er dan ook altijd voor dat je foto’s toevoegt aan je profiel waarop je herkenbaar in beeld bent.

8) Neem het niet te serieus
Het maken van een profiel op een 50+ datingsite doe jij waarschijnlijk om die ene leuke 50 match te vinden. Begin vooral niet met te hoge verwachtingen aan seniorendating, want dan valt het vaak alleen maar tegen. Neem het dan ook niet te serieus. Zorg dat je ook ruimte inbouwt voor een vleugje lol of humor in je profiel. Wanneer je alles te serieus neemt, is de kans een stuk kleiner dat iemand contact met je zoekt. Zij denken in dat geval namelijk dat je alleen maar serieus kunt zijn.

9) Vraag om hulp
Begin jij net met senioren dating? Dan weet je mogelijk niet precies wat er van je verwacht wordt. Geen probleem natuurlijk, want er zijn genoeg mensen die met hetzelfde probleem zitten. Vraag in dat geval vrienden of familie om hulp. Dat klinkt misschien wat raar, maar waarschijnlijk helpen ze je graag. Zij willen immers ook niets liever dan jou met iemand door het leven zien gaan. Kies bij voorkeur een jonger iemand, want hij of zij weet waarschijnlijk het nodige van online dating. Hierdoor is de kans op het vinden van de perfecte 50 match een stuk groter.

10) Houd je profiel up-to-date
Ben jij al lange tijd actief op het gebied van senioren dating? Zorg er dan voor dat je jouw profiel up-to-date houdt. Mensen zijn immers een stuk minder snel geneigd om contact met jou te zoeken wanneer je profiel niet meer recent is. In dat geval denken zij waarschijnlijk dat je niet meer actief bent. Zorg dus af en toe voor wat vernieuwing. Plaats af en toe een nieuwe, recente, foto en maak bijvoorbeeld eens een nieuwe omschrijving. Mogelijk maak je zo sneller contact met andere mensen die op zoek zijn naar een partner.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen