Hoe vind je de juiste persoon bij online dating?

Steeds meer senioren schrijven zich in voor 50+ dating. Dit maakt dat er ook steeds meer sites komen die gericht zijn op senioren dating. Hierdoor wordt de kans op het vinden van de perfecte 50 match ook een stuk groter. Er zit echter ook een nadeel aan het groeiend aantal leden dat zich richt op senioren dating. Hoe meer mensen er actief zijn, hoe lastiger het namelijk wordt om de juiste persoon te vinden. Daarbij komt dat het ook nog regelmatig voorkomt dat er mensen met verkeerde bedoelingen actief zijn op websites voor senioren dating. Het vinden van de juiste persoon bij online dating is dus lang niet altijd een makkelijke opgave. Om jou op weg te helpen, vertellen wij je hieronder hoe jij de juiste persoon vindt bij 50+ dating.

Maak een eerste selectie
Wanneer jij eenmaal een profiel aan hebt gemaakt op een 50+ datingsite, is het verstandig een eerste selectie te maken. Gelukkig bieden de meeste datingsites tegenwoordig de mogelijkheid aan om te filteren. Door jouw voorkeuren in te vullen, krijg je nooit alle 50-plussers te zien die actief zijn op de datingsite voor 50+. Alleen de mensen die aan jouw voorkeuren voldoen, krijg jij onder ogen. Dit scheelt toch alweer behoorlijk wat tijd en moeite. Uiteraard zullen ook niet al deze mensen aan jouw eisen voldoen. Hier kun je vervolgens zelf een selectie in maken. Je bepaalt immers zelf met wie je contact maakt en met welke mensen je absoluut niets te maken wilt hebben.

Oordeel niet alleen op foto’s
Veel mensen die aan senioren dating doen, maken de fout alleen naar de foto’s van mensen te kijken. Foto’s geven vaak een goede indruk, maar ze kunnen ook behoorlijk misleidend zijn. Zo is het namelijk betrekkelijk eenvoudig om foto’s van iemand anders te gebruiken. Dit gebeurt op het internet dan ook veelvuldig, waardoor oplichting altijd op de loer ligt. Om de juiste persoon te vinden tijdens online dating, let je dus niet alleen op de foto’s. Lees bijvoorbeeld ook de omschrijving eens goed door en let op de volledigheid van het profiel. Indien een profiel niet volledig ingevuld is, kan dit ook duiden op een persoon met verkeerde bedoelingen.

Blijf altijd eerst bij chatten
Bij nagenoeg alle datingsites voor 50+ is het tegenwoordig mogelijk om met andere leden in contact te komen. In de gratis omgeving kan dit met behulp van een gewone chat. In de betaalde omgeving is het vaak ook mogelijk om te videochatten. Begin in eerste instantie met het versturen van tekstberichten via de normale chatfunctie. Door een gesprek te voeren met de ander, kun je een goed beeld schetsen met wat voor een persoon je te maken hebt. Vraagt de persoon aan de andere kant om gevoelige informatie? Geef dit dan nooit prijs. Je weet immers nooit wat er met die informatie gaat gebeuren. Mogelijk komt deze informatie wel in verkeerde handen terecht.

Mature Couple

Videochat of bellen
Heb jij het idee dat je een leuk iemand gevonden hebt tijdens senioren dating? Dan is het niet verstandig om direct met degene af te spreken. Wanneer je gebruikmaakt van de betaalde omgeving is het aan te raden om te gaan videochatten. Op deze manier weet je direct met wat voor een persoon je te maken hebt en of de persoon wel overeenkomt met de foto’s die op zijn profiel. Staat degene aan de andere kant van het scherm onwelwillend tegenover videochatten? Vraag dan naar zijn telefoonnummer. Probeer dan eens telefonisch contact met elkaar te hebben. Wil hij/zij ook dit niet? Ga dan op zoek naar een ander, want het kan maar zo zijn dat je in dat geval met een oplichter te maken hebt.

Spreek pas af wanneer er een klik is
Sommige senioren die actief zijn op een 50+ datingsites, zijn behoorlijk wanhopig. Ze willen zo graag weer in contact komen met iemand, dat ze vrijwel direct met iemand willen daten. Dit werkt vaak averechts. De kans is namelijk groot dat je op deze manier de ander afschrikt. En dat is natuurlijk niet handig wanneer hij of zij jouw ideale 50 match was. Richt je in eerste instantie tot het versturen van tekstberichten via de chat of ga bijvoorbeeld videochatten. Probeer dit eerst een tijdje vol te houden, hoe moeilijk dit soms ook is als je iemand leuk vindt. Gaat dit goed? Dan kun je mogelijk overwegen om met elkaar op date te gaan. Dit is overigens alleen verstandig wanneer jullie het idee hebben dat er van beide kanten een klik is. Indien dat niet zo is, is de kans namelijk groot dat het uiteindelijk alsnog op niets uitloopt.

Val niet voor gladde praatjes
Wanneer je lange tijd contact hebt met iemand, kan degene je gaan vragen om af te spreken. Indien jij het idee hebt dat je hier nog niet aan toe bent, doe dit dan gewoon nog niet. Ook al wil deze persoon het nog zo graag. Wanneer het iemand is die om je geeft, heeft hij/zij ongetwijfeld begrip voor je terughoudendheid. Indien hij je blijft smeken, is het verstandig om bij je standpunt te blijven. De kans is in dat geval namelijk groot dat je te maken hebt met iemand met verkeerde bedoelingen. Pas op dat je niet voor zijn/haar gladde praatjes valt en laat je niet inpalmen. Neem beslissingen waar jij je goed bij voelt en laat je vooral niet door een ander vertellen wat je wel of juist niet moet doen. Dit is namelijk geen kenmerk van jouw perfecte 50 match.

Waar tref je de juiste personen?
Oplichters vinden vaak een makkelijke prooi op datingsites voor 50+. Veel mensen weten namelijk niet precies hoe het werkt en zijn dan ook niet op hun hoede voor de gevaren. Wil jij voorkomen dat je met een oplichter te maken krijgt? Dan is het verstandig je in te schrijven bij 50plusmatch, 50liefde.nl, 50Pluspartner.nl, Seniorengeluk, nieuwerelatie.nl, 50plusrelatie.nl of VijftigPlusDating. Deze sites onderwerpen nieuwe inschrijvingen namelijk altijd aan een uitvoerige keuring. Alleen mensen die vlekkeloos door de keuring komen, worden ook daadwerkelijk toegelaten tot de site. Op deze manier worden oplichters er dus uit gefilterd. Wil jij alleen de juiste personen treffen bij online dating? Schrijf je dan in op één van de bovengenoemde sites om jouw ideale 50 match te vinden.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen