Vijf handige tips voor zelfvertrouwen bij online daten

Online daten was eerder een taboe, maar dat is niet langer het geval. Jonge en oudere mensen maken steeds vaker de keuze om via datingsites en apps de ware liefde proberen te vinden, dit veelal met succes: De laatste cijfers van TNS laten zien dat afgelopen jaar 1,3 miljoen vrijgezellen gebruik van online daten hebben gemaakt. Het lijkt dat wel heel gemakkelijk om steeds weer een afspraakje te scoren, maar sommige mensen vinden het lastig om een pakkend profiel op te zetten. En toch blijft het daten voor iedereen op een bepaald moment gewoon spannend. Daarom

hieronder 5 handige tips om eventuele onzekerheden weg te halen.

1. Altijd dicht bij jezelf blijven
Het is belangrijk eerst voor jezelf duidelijk te hebben wie je bent, met zowel goede als slechte eigenschappen. Het antwoord hierop geeft namelijk houvast bij het zoeken naar de ware liefde in je leven. Je kunt jezelf namelijk veel tijd en eventueel liefdesverdriet besparen door eerlijk te zijn naar anderen, maar vooral ook naar jezelf.

2. biedt de beste versie van jezelf op een eerlijke manier aan
Bij het maken van een degelijk, goed profiel is het belangrijk zelfkennis te hebben. Aan de andere kant is het zo dat je jezelf best een beetje mag verkopen door je goede eigenschappen, en hobby’s een beetje meer in het zonnetje te zetten. Wees zo specifiek mogelijk en een beetje zelfspot mag best, zo nu en dan. Op die manier val je juist tussen alle andere vrijgezellen op. Als je van koken houdt, maar je bent geen chef-kok, dan mag je dat best invullen, dat maakt je profiel gewoon menselijk. Weet je het zelf even niet, vraag dan een vriend of een familielid om advies, deze mensen kunnen jou over het algemeen feilloos analyseren.

3. Ga in het begin moeilijke onderwerpen uit de weg
Als het eerste contact is gelegd, waar ga je het dan over hebben? Een goede ne belangrijke tip is om elkaar eerst af te tasten door luchtige onderwerpen zoals vakanties en hobby’s te bespreken. Zware periodes in het leven, geldproblemen en ga zo maar door kun je in het begin het beste overslaan, zo ook politieke en godsdienstige onderwerpen. Dat kan allemaal later ook nog, als je elkaar echt gaat leren kennen, bij voorkeur als de liefde beklonken is.

4. Respecteer tempo en stijl van communiceren
Liefde kan ook onzekerheid teweeg brengen, vooral bij chat- en WhatApp-gesprekken waarbij je elkaar niet in de ogen kunt kijken, kunnen een verliefde vrijgezel helemaal hotel de botel maken. Val niet in deze valkuilen. De ene persoon is van nature nou eenmaal meer open dan de ander en niet iedereen is meteen verliefd. Heb dus respect voor elkaars tempo en de manier van communiceren, om zo uiteindelijk dichter naar elkaar te groeien.

5. Geniet van de tijd als vrijgezel
Een van de meest belangrijk lessen die er bij het online daten komt kijken is dat je moet blijven genieten en dat je een afwijzing niet als persoonlijk op moet vatten. In de liefde is smaak nou eenmaal erg persoonlijk en niet iedereen is naar hetzelfde op zoek en is niet in dezelfde levensfase. Geniet dus vooral van de tijd als vrijgezel. Voor velen is dit een fase in het leven, want haast niemand is zijn hele leven alleen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen